imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage
   
     
MooreaFrans Polynesië
Wij bevinden ons bij de laatste eilanden van Frans Polynesië. Deze nieuwsbrief schrijven we op Bora Bora, ook wel genoemd de ‘Parel van de Stille Zuidzee’. Vanaf hier zien we het laatste eiland dat we gaan aanlopen, Maupiti, al liggen. Afscheid nemen van Frans Polynesië doen we met tegenzin. Het is een geweldig gebied. De ruige, groene, ongerepte Marquesas. De atollen van de Tuamoto’s met de spannende passages en de lagunes met wel 50 tinten blauw. En dan Tahiti en de Society Eilanden, groene ‘bergen’ in een blauwe lagune omringd door een spannend rif. Eigenlijk een beetje Marquesas en Tuamoto’s in één. Ruim 4 maanden hebben we hier doorgebracht, maar het hadden er wel 8 mogen zijn! Kijk nog maar eens op de website en geniet van de vele foto’s.

RaiateaCook eilanden – Tonga – Fiji
We gaan verder naar de Cook-eilanden. De Britse ontdekkingsreiziger James Cook heeft op z’n drie reizen in de Pacific natuurlijk ook deze eilanden aangedaan. Maar de eilanden liggen soms honderden mijlen uit elkaar. We moeten dus keuzes maken. Palmerston Island staat hoog op ons verlanglijstje. Het is een enorm afgelegen atol waar je niet eens naar binnen kunt. Ankeren doe je buiten het rif en is afhankelijk van wind en swell. Maar de eilanders, slechts een stuk of zeventig, schijnen altijd erg enthousiast te zijn als er een jacht aankomt.

Het Koninkrijk Tonga bestaat uit drie eilandgroepen. Van Noord naar Zuid gaan we die Nemoverkennen. In het Noorden is ook een charterbasis van de bekende jachtverhuurder The Moorings. Het moet dus wel een mooi gebied zijn.

Aanvankelijk ging de route van Tonga naar Nieuw Zeeland. Maar het past beter om eerst nog Fiji aan te lopen. Een paar weken voor dit enorme eilandengebied is misschien niet veel. Maar dan gaan we er volgend jaar gewoon weer neer toe!

Nieuw Zeeland
HobbitonJa, en dan ergens begin november lopen we de Bay of Islands binnen. Een zeilgebied met onnoemelijk veel mogelijkheden. Altijd al een keer naar Nieuw Zeeland gewild? Combineer je reis aan boord van de Full Circle met een tocht met bijvoorbeeld een camper door dit fantastische land met haar schitterende natuur. Hike één van de mooie trails of ontspan met een heerlijk glaasje wijn bij één van de wijnhuizen in het Marlborough gebied. En wat te denken van de filmlocaties van Lord of the Rings. Ideeën opdoen? Wij helpen je graag op weg voor een onvergetelijke reis!

Grote klussen
In maart gaat de Full Circle weer een poosje het water uit voor de grotere klussen. Vanaf half april willen we ‘klaar’ zijn voor de volgende fase van onze wereldomzeiling. We gaan dan naar Zuid-Oost-Azië!

Planning 2015
MaleisieWe zijn momenteel nog druk met het uitstippelen van de route. Globaal zal de route gaan via Fiji – Vanuatu – Solomon eilanden- Darwin – Indonesië – Maleisië - Thailand. Maar daarover meer in onze volgende nieuwsbrief, of hou de website in de gaten.

 
     
     

{forward}Stuur deze e-mail door naar een vriend{/forward}

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via de website www.fullcirclesailing.com of www.fullcirclesailing.nl. Indien u toch ten onrechte deze nieuwsbrief ontvangt kunt u zich afmelden via de onderstaande link. Onze excuses voor de eventuele overlast.

{modify}Gegevens wijzigen? Klik hier!{/modify}
{unsubscribe}Afmelden voor de Flessenpost? Klik hier!{/unsubscribe}

     
  © 2014 - Full Circle Sailing