imageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimage

Klussen
Net als een huis moet een boot goed onderhouden worden, wat betekent dat deze af en toe het water uit moet. ‘De haul out’. Deze keer staat de boot voor 2 weken op de wal in Whangarei (Nieuw Zeeland) en zijn we druk met allerlei onderhoudswerkzaamheden. Natuurlijk kom je ook klussen tegen waar je niet op gerekend hebt, zoals bijvoorbeeld roerlagers met teveel speling. Maar al met al liggen we goed op schema en hopen we snel weer te water te gaan. Lees onze blogs en je weet waar we allemaal mee bezig zijn.

Vanuatu
Cycloon Pam heeft ongelofelijk veel schade aangericht op Vanuatu. Zij is met enorme windsnelheden over deze eilanden geraast. Daar Vanuatu op onze geplande route ligt, hebben we besloten zelf hulp te bieden. Zo is onze VANUATU ACTIE ontstaan! Tot nu toe hebben we met de actie al ruim 3.000 euro aan donaties opgehaald. Wij zijn trots op alle mensen die hier hun steentje aan hebben bijgedragen. Persoonlijk zorgen we ervoor dat iedere cent aan deze actie wordt besteed. Via Facebook, onze blog en nieuwsbrieven houden we jullie op de hoogte! Mocht je nog een donatie willen doen ons rekening nummer staat onze homepage.

Een zeilvakantie in Azië
Na een half jaar verlaten we Nieuw Zeeland, in mei. Het zal wel weer wennen zijn om lange afstanden te zeilen. We zijn haast weer landrotten geworden. Vanaf Vanuatu gaan we snel door naar Indonesië.

Zuid Oost Azië heeft veel te bieden. Qua natuur en cultuur. En ook op culinair gebied is het een regio waar je graag wil zijn! Indonesie, Borneo, Singapore, Maleisie, Thailand? Makkelijk te bereiken en betaalbare vluchten! Wat houdt je nog tegen?

Eind van het jaar komen we in Thailand aan. Een gebied met veel mogelijkheden. Honderden eilanden en evenzoveel ankerplekken in het turquoise heldere water. Met schitterende snorkelplekken en witte zandstranden! De afstanden tussen de eilanden zijn niet groot. Dus misschien wel elke dag een andere ankerplek. Of misschien vind je het ergens wel zo mooi dat we een extra dagje blijven. Kortom het is jouw vakantie, in overleg maken we een mooie planning. Een betere manier van onthaasten bestaat er niet. Op het water kun je je hoofd helemaal leeg maken!

Je kunt een zeilvakantie op de Full Circle ook combineren met een reis ‘over land’. Gebruik je FANTASEA en maak de reis van je dromen! Voor meer informatie per etappe lees onze reisbeschrijvingen.