imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zonnige FULL CIRCLE-vrienden open dag

Uithoorn,

Zoals velen van jullie weten hebben wij als we iets organiseren niet altijd mooi weer! Dit stukje schrijvende komt de regen trouwens met grote druppels uit de hemel! Maar gister waren de weergoden ons goed gezind! Een mooie zonnige dag! Michel was al vroeg op het ‘Fort’ om de deuren te openen. Onze ‘hulptroepen’ stonden meteen klaar. Hierbij alvast een grote pluim en heel veel dank voor jullie hulp, Manon, Els, Corrie, Iris, Marijke, Corine, Leon, Eric en andere die ik misschien vergeten ben. En dan niet te vergeten de lekkere hapjes van Marilou, Els, Manon, Marijke en Marianne. Heerlijk allemaal.

Onze ‘volgers’ gaan elkaar al herkennen en het is altijd ontzettend gezellig! Het voelt altijd een klein beetje als een reünie. Mensen die al bij ons aan boord zijn geweest maakten anderen enthousiast. De mooie diaserie ondersteunde het geheel met mooie beelden van de Atlantische oversteek en het Caribische gebied. Het werd een gezellige dag. Voor ons een geweldige manier om vrienden & bekenden te zien in de 3 weken die we in Nederland zijn. Een dag is natuurlijk veel te kort om met iedereen uitgebreid ‘bij’ te kletsen. Maar het was heerlijk iedereen weer te zien……….

 

De beide fotografen (Leon & Eric) hebben mooie plaatjes geschoten die we binnenkort op de website zullen zetten!

 

Lees Meer
2939 Hits
0 reacties

‘Vrienden van de Full Circle-dag’ bij Maison Vinocerf

Uithoorn,

De Full Circle staat inmiddels hoog en droog op de wal in Trinidad. Wij zijn een paar weken in Nederland. Heerlijk om familie en vrienden weer te zien. Wij rijden heel wat kilometers door het land tegen 1,65 de liter… Maar dan zien we lang nog niet iedereen! Daarom is er zondag 17 juni de ‘Vrienden van de Full Circle-dag’. Wij zien jullie graag ergens tussen 10:30 en 18:00 in Uithoorn bij Maison Vinocerf, een prachtige locatie ter beschikking gesteld door een grote vriend van de Full Circle. De hele dag vertonen we mooie foto’s en draaien we fraaie films. Maar we kijken ook vooruit. Het programma voor 2013 is klaar. Met weer hele mooie reizen in het Caribische gebied. Daarnaast is Maison Vinocerf het adres voor lekkere wijnen. Maison Vinocerf is makkelijk te bereiken.

Dus, komt allen!

P.S. Jaap de Aap is deze middag ook aanwezig en verheugt zich er al op al zijn fans te ontmoeten. Wil je met Jaap op de foto? Dan is dit je kans.

Lees Meer
3000 Hits
0 reacties

Familie Doorstroom,

Harlingen - Terschelling,

Het laatste weekend voor het vertrek van de Full Circle; nog eenmaal op pad, dit maal met de Familie Doorstroom van de KLM. Fred heeft ondertussen de status Frequent Sailor gekregen en staat zijn mannetje aan boord van de Full Circle.

 

Doordat Arlinda nog ‘een late Moskou’ had, besloot de hele familie (Martine, Netty, Barbera & Fred) vrijdagavond iets later in te schepen in Harlingen. Helaas ontbrak er 1 familielid…..Marja.

 

Met de mededeling dat er nog een verlaat diner zou worden geserveerd, had iedereen een gaatje vrijgehouden en werd er tot na middernacht nog met veel smaak gegeten.

 

Het getijde werkte mee op zaterdag, rond een uur of 13.00 hoogwater, zodat de Familie doorstroom niet voor dag en dauw uit de veren hoefde en nog rustig de tijd had het pittoreske Harlingen te bekijken.

 

Zaterdag was het geweldig weer om een beetje te wennen aan een zeilschip. Net voldoende wind om een mooi stuk te zeilen en tegelijkertijd gezellig te kletsen en te genieten van het prachtige natuurgebied. Lenie had waarschijnlijk de reservering niet goed doorgekregen…..de zeehondjes hebben zich niet laten zien…… Martine stuurde zeer ervaren de Full Circle door de ‘Blauwe Slenk’.

 

Rond een uur of 17.00 aankomst Terschelling. Genoeg plaats om een mooi plekje te zoeken om aan te leggen. Gezellig met een lekker glaasje en wat hapjes op het voordek. Oude KLM verhalen werden uit de oude doos gehaald. Best wel een herkenbaar gevoel voor Monique die ook jaren voor deze blauwe club heeft gewerkt.

 

Vanzelfsprekend streken we na een mooie wandeling neer bij de Walvis voor een lekkere maaltijd op het terras met een waanzinnig mooi uitzicht over de drooggevallen zandbanken. Na het diner….. op naar de MIN 12…..over het hoge duin waar Arlinda nog een gevaarlijke ‘Planking-act’ showde. Nog een koffie en een afzakkertje bij het Amsterdams Koffiehuis.

 

Zondagochtend was het weer compleet omgeslagen! Van de Brandaris begrepen we dat er wel een windkracht 5-6 werd verwacht. Koersende terug naar Harlingen hebben we de windmeter wel 36 knopen aan zien tikken…… wat toch meer lijkt op een kracht 7 tot 8!!!

 

Of je nu in de lucht turbulentie meemaakt of op het water, het heeft vele overeenkomsten en ieder stond zijn mannetje. Na een zeer stoere zeiltocht bereikten we veilig, uitgewaaid en wel, voor de laatste keer de thuishaven!

 

Netty, Arlinda, Martine, Barbera en Fred we hebben onze laatste trip naar Terschelling genoten en het heel gezellig gehad!!! Wie weet zien we jullie ergens op de wereld nog eens!

 

Jullie zijn van harte welkom!!

Lees Meer
3170 Hits
0 reacties

Zeilen en Klussen met Erik & zijn Kornuiten

Waddeneilanden,

Het weekend van 15 april…..De Full Circle verlaat voor het eerst in 2011 de haven van Harlingen. Met de welbekende van der Velden Clan. Gegarandeerd lachen en heel veel gezelligheid. Vrijdagochtend allereerst de traditionele koffie met Sukerbôle!

Dan de trossen los….. in tegenstelling tot het najaarstripje (windkracht 7) stond er nu heel weinig wind en was het heerlijk weer! Zonnetje erbij…….dan maar de motor uitproberen.

 

Koers richting Vlieland. De zeilpakken blijven lekker in de kast hangen en het weekend zo vlak voor de Pasen is het nog heerlijk rustig in de havens van Terschelling en Vlieland.

 

Anker uitproberen vlak voor de haven van Vlieland. Daar de van der Velden-Clan veel technische know-how in huis heeft, wordt daar gretig gebruik van gemaakt. Allerlei klusjes kunnen van de lijst worden gestreept. Helaas heeft het nog niet geresulteerd in het werken van de windmolen………..grrrrrr … Terwijl de mannen aan het klussen zijn zet Lenie een nieuw kleurtje in haren van Monique! Het resultaat is super!

 

En ja, de dinghy hangt ook al een paar weken in de davits….. Die moet natuurlijk ook op de waterproofheid getest worden. Terwijl de rest op het terrasje bij de Dining lekker van het voorjaarzonnetje geniet, zijn Erik, Paul en Jos lekker aan het spelevaren! Mannen en techniek!!

 

De volgende dag staat er iets meer wind en kunnen we toch nog even de zeilen hijsen en lekker zeilen, stukje naar buiten en dan richting de Brandaris! Terschelling blijft geweldig, hoe vaak je ook aanlegt! Een lekker wandelingetje en de magen worden gevuld in het Amsterdams Koffiehuis.

 

Zondag nog weer effe lekker klussen. De vrouwen kijken of ze geld uit kunnen geven in het dorp. Daarna relaxed weer terug naar Harlingen! Waar we bij de plaatselijke Chinees het weekmenu halen.

 

De Kornuiten van Erik zijn zo enthousiast over het klussen dat zij hun vrije paaszaterdag weer naar Harlingen togen om kluslijst weer te verkorten. Laten we het over Erik ook nog even hebben…..die is al wekenlang van vrijdag tot en met zondag op de Full Circle te vinden!!!

 

Wij hebben er echt geen woorden voor Erik. Maar je bent werkelijk van onbetaalbare waarde voor ons!! Dat kunnen we je niet vaak genoeg zeggen!!!

 

Terwijl Erik weer met alle kabeltjes, draadjes, kabeleindcontacthulsjes in de weer is (benedendeks) zwoegen Jos en Kees-Jan bovendeks met de ankerlier, een nieuwe val en alles wat daarbij komt kijken en de luchthappers. Paul heeft niet genoeg kracht om een nieuw blok goed geplaatst te krijgen boven in de mast. Daar Erik zowel links- als rechtshandig is, wordt hij in de mast gehesen en weet de ontbrekende pop-nagel juist te bevestigen!! Dus Erik’s bijnaam is vanaf heden POP-Elektro-Erik!

 

Heren en vrouwen van der Velden (warme en koude kant) het was weer gezellig! We zien al uit naar de etappe met jullie bij La Rochelle!

Lees Meer
3003 Hits
0 reacties

Een weekje STAAN op de HISWA

Amsterdam

…………vertelden we steeds. Want met een stand van 2 x 2 meter blijft er niet echt veel ruimte over om te zitten!! Trouwens, we beginnen er al handigheid in te krijgen ….het ‘beursbestaan’! Na de vakantiebeurs in januari was het opbouwen van onze stand een fluitje van een cent! Maandag opbouwen, een paar zeilen tegen de muren, banners ophangen en een paar mooie foto’s. Paul had zelf een mooie balie in elkaar geflanst. Vanaf dinsdag tot en met zondag stonden we klaar om alle watersporters ons verhaal te vertellen. Aandacht was er genoeg voor ons ‘plan’, we hebben vele leuke gesprekken gehad met allerlei mensen.

Er is voor ieder wat ‘in de aanbieding’! De geoefende zeiler ‘speelt met de getijden’ langs de kust van Europa. Voor de echte die-hards staat er een Oceaanoversteek op de planning. Voor een relaxte vakantie voor mensen die van Zon, Zee & Strand houden hebben we heel wat te bieden in de Carieb!!

 

Net als wij zijn er dit jaar en volgend jaar een flink aantal ‘vertrekkers’(mensen die voor langere tijd een zeilreis gaan maken). Ook deze wisten de route naar de Full Circle-stand te vinden. We spraken mensen die solo (in een klein bootje) de wereld rond gaan. Nee niet Laura. Alhoewel die dagelijks een interview gaf in het Zeilen paviljoen. Pensionada’s die eindelijk van hun welverdiende rust gaan genieten, maar ook stellen die met kleine kinderen gaan zeilen en onderweg zelf het kroost legeven.

 

We zijn duidelijk niet de enige die zo’n mooie reis gaan maken.

 

Aangezien we nog volop aan het klussen zijn, was het superhandig om zoveel bedrijven op een kluitje te hebben. Paul was regelmatig aan het ‘shoppen’ voor van alles en nog wat. Scheelt weer een aardig aantal kilometers straks!

 

Net als op de vakantiebeurs, stonden we er niet alleen voor. Iedere dag een extra kracht erbij is wel heel erg prettig! Corrie, Marijke, Kees, Eric en Marieke reuze bedankt voor jullie hulp!

 

Wat is het toch heerlijk om mensen om je heen te hebben die je steunen en net zo enthousiast zijn over het plan als wij zelf!

 

Harlingen is vanaf Amsterdam toch een eindje rijden. En zeker na zo’n drukke beursdag is het toch wel superlekker om dicht in de buurt te overnachten en tot op de koop toe nog een lekkere maaltijd voorgeschoteld te krijgen! De volgende B&B’s kunnen we dan ook zonder enige twijfel aanraden; Patries , Frans & Marilou (waar we gelijk haar 50e verjaardag mee vierden), Monique (echo) en niet te vergeten Sjaak & Anja. We hebben bewust een aantal adressen aan gedaan. De teller voor het vertrek staat nu op 80 dagen en dat is niet heel veel meer!

 

Maar om nog op de HISWA terug te komen. We hebben er een heel goed gevoel aan over gehouden.

Lees Meer
3042 Hits
0 reacties