imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Galapagos - dierenparadijs in de Pacific

Galapagos,

Na ruim een week zeilen eindelijk weer land in zicht. We hebben de doldrums achter ons gelaten en zetten straks voet aan wal op het eiland San Christobal. We hebben veel gelezen over de Galapagos, vooral ook blogs van andere zeilers, om ons voor te bereiden op wat ons te wachten staat.

Eén ding staat wel vast het is niet goedkoop om hier te verblijven.... Maar alle Zeeleeuwverhalen zijn anders; ...je zou amper je anker uit kunnen gooien, verkeerde uitklaringspapieren vanaf Panama, binnen 48 uur vertrekken...... noem maar op. Zoals altijd blijkt dat je gewoon je eigen plan moet trekken. Het enige jammere bij aankomst is dat de baai hier vol met boten van de ARC ligt, waar we het al eerder over hadden. Tip voor andere zeilers die ons blog lezen: hou rekening met de ‘Round the world ARC’ en zorg dat je ze voor blijft of dat ze jou voorblijven........ Veel te massaal!

Binnen een half uur stapt er een agent aan boord, Carmela, een dame die al hetReuzenschildpad papierwerk voor ons gaat regelen. Ze spreekt helaas geenEngels. Paul’s Spaans is toereikend! Onze planning is zo’n week of 2 te blijven. Waarschijnlijk komen we hier nooit meer, en om deze eilanden nu over te slaan!? Wij hebben de permit niet maanden van te voren geregeld, dus met onze eigen boot mogen we alleen bij dit eiland liggen. Er wordt maar een aantal permits uitgegeven aan schepen die bij meerdere eilanden mogen liggen. De ARC heeft dit wél geregeld en de boten verdwijnen dan (gelukkig) ook binnen een paar dagen. Heerlijk de rest van de tijd liggen we hier dan ook maar met een zeilboot of 5 (of minder).

De zeeleeuwen zwemmen hier rond je boot en gebruiken ons zwemplateau als duikplank. We hebben verschillende keren geprobeert het zwemplateau te blokkeren met stootwillen. Maar iedere ochtend als we wakker worden ligt er weer een zeeleeuw z’n roes uit te slapen... Enfin zolang het bij een kleintje blijft! Ze zijn koddig zolang ze maar geen ruzie maken (om ons zwemplateau) dan zijn het echt net mensen! Dat is ook de reden dat we hier gebruik maken van een watertaxi. Om nou elke keer een zeeleeuw uit je dinghy weg te jagen.... en die lucht dan..... ze stinken behoorlijk! In de haven zwemmen de roggen rond, soms wel meer dan 10! De rood/oranje Sally Lightfoot krabben steken mooi af tegen de zwarte lava stenen.

Henry rijdt ons in zijn taxi het eiland rond. Vriendelijke Ecuadoriaan, ook zijn kennis van het Engels gaat niet verder dan yes/no. Dan blijkt dat je toch meer Spaans verstaat en spreekt dan je zou denken. Hij laat ons een 300 jaar oude boom zien waar een kamer in is gemaakt die je kan huren. Met een hangbrug loop je er naar toe. We lopen rond de krater van een vulkaan die zich heeft gevuld met zoetwater. Het hoogtepunt is wel het reservaat van de grote landschildpadden. Wat een enorme beesten die wel 200 – 300 jaar oud worden. Wij krijgen beiden een associatie met E.T. als we ‘m zijn nek uit zien steken. Helaas is Lonesome George niet meer in leven. Deze schildpad was de laatste van zijn soort en is helaas uitgestorven. Tijdens het zwemmen zien we de blauwvoetrotspelikaan(mooi woord voor galgje) ook wel blauwvoet-Jan-van-Gent genoemd.

Aangezien we toch meer van deze bijzondere archipel willen zien varen we een met een soort van Miami Vice boot in 2 uurtjes naar Santa Cruz. Om daar wat meer tijd te hebben zoeken we er een Bed & Breakfast. Voor de volgende dag boeken we een snorkel & ontdekkingstochtje. Vandaag vullen we de dag met een bezoekje aan het Darwin Research Center en luieren we wat op een strandje waar de zeeleguanen om je heen zwemmen. Grappig dat alles zo snel went en normaal voelt!

Het snorkeltripje is bijzonder en de gids (spreekt Engels) is een ontzettend enthousiaste knul trots op zijn baan als gids en trots op de bijzondere Galapagos Eilanden . In die paar uur wandelen we hele stukken en zwemmen op verschillende mooie, bijzonder plekken. Een dag met een gouden randje! Als laatste excursie zullen we van de week nog een keer gaan snorkelen dit keer bij de Kicker Rock en dan wordt het tijd om voor 3 weken verse spullen aan boord te brengen nog even een wasje te doen ..........

Dol dol doldrums en Neptunus
Naar de haaien...

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding