Dominica,

De laatste dagen van ons bezoek aan Dominica liggen we voor anker in de Prince Rupert Bay bij het dorpje Portmouth. Het anker ligt er nog niet in of we worden omringd door wel 4 ‘boatboys’ die van alles willen verkopen. Monique doet goede zaken met Danny en vult de fruitvoorraad aan met mango’s en bananen.

Via kanaal 16 leggen we contact met Albert. Albert neemt ons de volgende ochtend om 7 uur mee naar de Indian River. Hier gaat de motor uit en nemen de roeispanen en Albert’s spierballen het werk over. Het is prachtig. Geruisloos drijven we over de rivier die langzaam smaller wordt. Boven ons hoofd sluiten de bomen zich. We zien veel mooie vogels, vissen, krabben en twee leguanen. Albert legt alles goed uit en neemt de tijd voor ons. Behalve door het gekwetter van de vogels wordt de rust slecht verstoord door het klikken van de spiegelreflex. Op een gegeven moment drijven we onder een tak door met een nest van een Redbackharrow. De moeder is het jong aan het voeden, twee meter boven ons hoofd. Klik, klik, klik…

 

’s Avonds staat een beach barbeque op het programma. Deze wordt elke zondag georganiseerd door de Portmouth Association of Yacht Services (PAYS). Over het algemeen is de organisatiegraad in de Carieb niet zo hoog maar hier in Portmouth vormen de boatboys een uitzondering. De kaartjes worden aan de boot verkocht voor 50 EC (Eastern Caribbean Dollars, ongeveer 15 euro). Met Peter en Ria gaan we naar de wal en trekken het bootje op het strand. Zo’n 80 yachties doen zich te goed aan geroosterde kip, vis, groenten en natuurlijk rumpunch (sterk spul). Na het eten gaan de tafels eruit en het volume omhoog. En ook hier is Bob Marley nog altijd populair. We ontmoetten nog een echtpaar uit Harlingen dat al 14 jaar rond de wereld zeilen. Ja, dan komen wij pas net kijken.