imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

D-Day

Dominica,

De D staat voor Dominica. We hebben het er al weken over. Dominica. Volgens velen het mooiste eiland in de Carieb. In een pilot valt te lezen dat Dominica waarschijnlijk het enige eiland is wat Columbus zou terug herkennen. Ja, dat zegt natuurlijk veel. Maar eerst moeten we nog dertig mijl varen vanaf St Pierre, Martinique. Er staat een stevige 25 knopen die later nog aantrekt naar 30. Met twee riffen en een deels ingerolde genua vliegen we met 7,5 knoop naar het Noorden. We varen met Peter en Ria, gelukkig ervaren zeilers want het is een pittige tocht.

We komen onder de kust en al snel valt de wind geheel weg. En dan zijn er opeens dolfijnen rond de boot. Een mooier welkom op Dominica kunnen we ons niet wensen.

 

Dominica heet overigens zo omdat Columbus het in 1493 op een zondag (Domingo in het Spaans) ontdekte.

 

De volgende dag gaan we het eiland verkennen. Wat verderop is een cruiseschip afgemeerd met zo’n 2000 passagiers die het zelfde van plan zijn… Wij kiezen voor een tripje naar de Victoria Waterfalls, aan de oostkant van het eiland. Met Russell komen we een schappelijk bedrag overeen en met een vrij nieuwe Toyotabus gaan we op weg. Om bij de waterval te komen moeten we drie kwartier ‘hiken’ door het tropisch oerwoud. We klimmen en klauteren en steken wel vijf keer dezelfde rivier over maar dan zijn we er. Een spectaculaire waterval, een mooie beloning. Eind van de middag stelt Russell voor ook nog even naar de Emerald Pool te gaan. We zijn daar toch in de buurt en de cruiseschiptoeristen zijn al weer aan boord. De wandeling is gemakkelijk en even later zwemmen we onder een prachtige waterval in een klein meertje.

 

Wat een geweldig eiland is dit. Prachtige natuur, aardige mensen. Morgen gaan we verder naar Portsmouth. Daar is op zondag de befaamde BBQ op het strand. En en tripje op de Indian River schijnt ook de moeite waard te zijn. Kortom, wordt vervolgd!

 

 

 

Een rugzak vol augurken...
Jungle Book en BBBQ

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding