imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zwemmen met schildpadden en een Hollands feestje

Tobago Cays,

Nadat we letterlijk het roer omgooiden omdat Paul besloot van een eventuele 11-stedentocht af te zien, lieten we na een paar uurtjes lekker zeilen en een mooie aanloop ons anker zakken in een schitterend stukje van het Caribische gebied. Tobago Cays maakt alle uitspraken over eilandjes met witte stranden en turkooizen water waar. Het is een gebiedje van 5 onbewoonde eilandjes die eigenlijk midden in de oceaan liggen maar beschermd worden door een heel groot rif. ‘The Horseshoe reef’ is de mooiste ankerplek van de Grenadines.

Rondom alleen maar superhelder water in verschillende tinten blauw. Ook hier komen de boatboys langs met lobster, verse vis en andere koopwaar. Ik heb een van hen heel erg blij gemaakt met een vlaggetje van het blad Zeilen. Die prijkt nu tussen al zijn andere vlaggetjes. Elke keer als ie langs kwam varen wees ie erop en stak zijn duim omhoog!

 

‘Hee Paul, kijk eens wie we daar hebben. Dat zijn onze vrienden van de ‘Friends’....... Ook een Nederlandse vertrekkersboot die we voor het laatst in Mindelo (Kaapverden) hadden gezien. Peter en Anita varen met 2 kleine kinderen, Louise(4) en Jasper(3) een rondje Atlantisch in hun boot de ‘Friends’. Het was een heel hartelijk weerzien en we werden direct uitgenodigd om ‘s avonds bij hun aan boord te komen BBQ-en. De volgende dag in de dinghy naar een van de kleine eilandjes met het hagelwitte strand. Bewapend met snorkel, flippers en natuurlijk schepjes en emmertjes om een zandkasteel te bouwen. De landing op het strand met de dinghy blijft lastig en we zijn altijd blij met een paar extra handen om deze het strand op te trekken. Met zijn 2 krijgen we dat bijna niet voor elkaar. Dat ding is zo zwaar… Daar de 2 kleintjes nog te klein zijn om te snorkelen bood ik aan om de fundatie voor het kasteel te leggen. Anita kwam super enthousiast terug. ‘Er zijn hier zoveel schildpadden en grote ook’………. Ik droeg de bouw aan haar over en maakte me klaar voor onderwater. Wauw, da’s echt ongelofelijk, zulke grote schilpadden en ze zijn niet schuw. Je kunt naar ze duiken en ze zelfs aanraken! Je kan er geen genoeg van krijgen.

 

Na het snorkelen nog een ‘expeditie’ op het eiland met de kleintjes. Daar bleken veel leguanen te wonen. En ook deze beesten zijn waarschijnlijk gewend om veel bekeken te worden. Je kon ze rustig op je gemak bestuderen.

 

Terug bij de boot kochten wij een mooie grote goud dorade van een van de bootboys voor op onze BBQ. Dit keer aten we bij ons aan boord.

 

De volgende dag zagen we vlak bij ons de Zsa Zsa voor anker gaan. Met Sjors en Melanie en hun 2 meiden aan boord (Puck & Lotte). Puck zou de volgende dag haar 11e verjaardag vieren. En ze hadden heel veel mensen uitgenodigd. En hahahaha… wat grappig de ene na de andere Nederlandse boot zag je het rif binnenvaren….. en allemaal met kleine kinderen!!!

 

Een van de boten hadden wij aan het begin van onze reis in Engeland gezien. De Lola van Maarten en Daan, zij hebben geen kinderen aan boord, maar er is er nu 1 onderweg! De La Goelle van Esther en Brian met 2 kinderen aan boord en ook 1 onderweg! En dan ook nog de Bo van Ronne en Baukje met 2 kinderen en dan natuurlijk de Friends met Anita en Peter en de kids en wij! En dat allemaal op de met vlaggetjes versierde Zsa Zsa! De Rum Punch, bier en wijn smaakten goed en er was zelfs een echte verjaardagstaart. Puck zal haar verjaardagsfeestje in de Tobago Cays denk ik nooit meer vergeten!!!!

Klaar voor onderwater
50 worden in Rodney Bay

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding