imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Antigua Classic Race

Antigua,


Van Guadeloupe varen we naar Antigua. Antigua vormt samen met Barbuda een natie. De eilanden zijn voormalige Engelse kolonies en behoren nu tot de Britse gemenebest. We ankeren in een mooie baai, genaamd English Harbour. Hier is de bekende Nelson’s Dockyard. In vroeger tijden moet het hier druk zijn geweest met veel Engelse zeilschepen die de eilanden bevoorraden. We varen er met de dinghy naar toe en vergapen ons aan de mooie, klassieke zeilschepen die er liggen. In afwachting van de Classics Race die volgende maand wordt gehouden. De bemanningen zijn druk met poetsen en lakken. Kost allemaal een vermogen. Maar dat maakt deze eigenaren waarschijnlijk niks uit. Sterker nog, die worden waarschijnlijk pas ingevlogen vlak voordat de race begint. Het plaatsje is leuk en doet ‘Engels’ aan. De prijzen liggen ook wel wat hoger dan we op het gemiddelde Caribische eiland gewend zijn.

Na een paar uur rondkijken, foto’s maken, terrasje pakken en boodschappen doen willen we weer naar de baai waar de Full Circle ligt. Paul grijpt al in zijn (korte)broekzak naar de sleutels om de dikke kabel en het slot waar de dinghy mee vastligt los te maken en de schrik slaat ons om het hart. De dinghy is weg!!! We blijken op een plek te liggen waar je je dinghy niet mag aanleggen (staat nergens aangegeven!). De plek waar dat wel mag is 100 meter verderop, maar het zicht wordt belemmerd door een enorm zeiljacht. Daar zijn ze onze dinghy net naar toe aan het varen met 4 andere dinghy’s.

 

Maar hoe zit dat nu……? Er hing toch een enorm slot aan en een hele dikke kabel (waar we soms om worden uitgelachen)? De mannen die ons de dinghy weer teruggeven blijken een grote tang waar je de verstaging mee door kan knippen als je mast overboord zou gaan bij zich te hebben…… Een gelukje…. Ze hebben het slot doorgeknipt en gelukkig niet de kabel! En gelukkig hebben we de dinghy nog!!

 

Wat verder naar het Noorden ankeren we nog in een mooie baai. Hij heet Deep Bay hoewel er slechts 1,20 meter onder de kiel steekt. En ligt daar niet de Sya (betekent See You Again, dat klopt dus!!)? Het scheepje van Richard? Ja hoor, hij herkent ons en zwaait al. Richard is een Nederlandse solozeiler die met een ‘oude’ Hallberg Rassy van 31 ft. is overgestoken. We ontmoette hem eerder op Barbados en Bequia. Biertje?

Eten.. en gegeten worden
Blauw blauwer blauwst barracuda Barbuda

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding