imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Klussen bevoorraden schoonmaken wassen en poetsen

St. Maarten,

Sinds vrijdag in de middag liggen we in Simpson Bay op Sint Maarten. Dimitri & Doremieke hebben we op zaterdag uitgezwaaid. Dit keer is de gastenwissel niet op dezelfde dag, maar zitten er (gelukkig) een paar dagen tussen. Er zijn wat zaken die aandacht vragen, de watermaker en de ankerwinch. Ook hebben we een bestelling klaar liggen bij Budget Marine! Dat is een hele grote watersportzaak met verschillende vestigingen door de hele Carieb. Best handig als je een onderdeel wil bestellen wat ze niet direct op voorraad hebben. Dan kun je dat naar een andere vestiging laten sturen waar je een week of wat later langs vaart!

Na het inklaren (dat moet op bijna elk eiland weer opnieuw) hebben we met Doremieke & Dimitri de Mac Donalds ontdekt! Yeh…! De eerste sinds Madeira! Dat maakt ons zoooo blij! Niet zozeer om het eten, hoewel we wel direct een vette bek hebben gescoord, maar om het feit dat ze er geweldig internet hebben! Daar schort het nog wel eens aan hier!We lopen sowieso altijd met de laptop en de I-pad in een waterdichte rugzak in het rond naar een Wifi-spot te zoeken! Hebben we dan een Wifi-restaurantje of zo gevonden dan is of het internet traag, of er zitten al 10 mensen met de laptop voor zich, of de verbinding plopt er steeds uit! Maar hier op Sint Maarten bij de Mac kunnen we zelfs zware bestanden binnenhalen!

 

We hebben voordat we weer in de Dinghy stapten een supermarkt gezocht en vonden een Chinese variant, met redelijke prijzen en goed assortiment, maar hadden geen boodschappentassen mee!! De Chinese dame vertelde ons dat ze de boodschappen wel naar de dinghy wilden brengen. Yessssss….. dat scheelt echt veel gesjouw, dus gelijk maar wat grotere hoeveelheden inslaan!

 

Gister (zondag) is Paul druk aan het klussen en heb ik ondertussen de wasmachine aanstaan, nou ja wasmachine, draaiende emmer!!! En heb ik de helft van de was al gedaan! We wassen veel met de hand (draaiende emmer) alleen handdoeken en lakens laten we wassen of wassen we zelf in een wasserette. En het is mooi zonnig weer met niet al teveel wind (anders wappert het overboord)!!

 

Het badkamertje heeft ook weer een grondige beurt gekregen, de bedden zijn weer gelucht. Ons eigen bedje ook maar weer eens van een schoon lakentje voorzien. Morgen maak ik het bed op voor de nieuwe gasten!! Alle kastjes en de koelkast zijn weer gevuld. Alleen de versproducten nog maar die halen we op het laatste moment!

 

Ze komen straks de bestelling van Budget Marine langs brengen op de boot (wat een service)! Daarna gaan we weer naar de Mac Donald om onder andere deze blog te plaatsen en de voorbereidde mail te versturen. Dan gaat Paul verder met het klussen en ik verder met de schoonmaak & poetsen. Morgen nieuwe gasten! Maar daar meer over in de volgende blog! Wij zien heel erg naar ze uit!!

 

Blauw blauwer blauwst barracuda Barbuda
Blog van Jaap

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding