St. Lucia,

Je ontkomt er niet aan als je op wereldreis bent; weg zijn met belangrijke gebeurtenissen (Elfstedentocht die net niet door ging) en verjaardagen. Zo komt het uit dat mijn vijftigste verjaardag gevierd werd in Rodney Bay, St Lucia, bekend van de aankomst van de jaarlijkse Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

Ach, ik had me er niet zo druk om gemaakt. 49 of 50 wat is het verschil helemaal? En je bent toch zo jong als je je voelt? Maar Monique dacht daar anders over. Zonder mijn medeweten heeft zij familie en vrienden opgestookt deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. En dat heb ik geweten… Allereerst om 00.00 cadeautjes op bed; een Language guide Spanish for Cruisers, een mooie kaart met vissen (wat zwemt daar en hoe heet het) en budget voor een echte vishengel. s’ Morgens zat er een heuse Abraham op het dek van de Full Circle en hingen er vlaggetjes in het want Daarnaast bleek de website gehacked te zijn door een stel oud collega’s die onder de naam Sunflowersailing senioren reizen gingen aanbieden. Wat dacht je van ‘rollatordropping op een onbewoond eiland’? Dan naar de wal voor boodschappen en een goede internetverbinding. Het was geweldig. Iris had een speciale verjaarsdagbrownie gemaakt en getoond op Facebook. Marieke een felicitatiekaart. Telefoontjes, sms-jes, skype, videoboodschappen. En een heuse editie van de Friesland Post, verzorgd door de vrienden uit IJlst. Het was echt geweldig en ik was zwaar geëmotioneerd… Mag ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken?

 

’s Middags hebben we op de boot nog met andere Nederlandse zeilers feest gevierd. Tom en Marieke van de Impuls, Peter en Anita met Jasper en Louise, Sytse en Margriet. Oud Hollandse appeltaart, rumpunch en een heerlijke barbecue.

 

Eigenlijk best leuk om 50 te worden…