imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

De zon gaat niet voor niets op...

Kaapverden, Mindelo,

Bloed, heel veel zweet maar slechts weinig tranen… Het heeft veel voeten in de aarde gehad. Eerst tekeningen maken in Akersloot (Toppie Jos!), proefmonteren, bijstellen en verzendklaar maken (weer een weekend klussen voor Erik en Kees Jan) en dan via DHL naar Gran Canaria (Anja, je bent de beste PZ-muts die we kennen). Maar het is zover, de zonnepanelen zitten op de Full Circle! Watt? Ja heel veel watt. Vier panelen van elk 90 Watt geeft een totaal van 360 Watt. Dit gedeeld door de boordspanning van 24 Volt geeft wel 15 ampere. De accu’s staan bol. We overwegen nu zelfs het surplus aan stroom terug te geven aan het net…

Behalve stroom is de Full Circle ook afgetankt met groenten, fruit en alle andere etenswaren die we de komende weken nodiug hebben. We zijn er klaar voor. Vanmiddag beginnen we aan de Atlantische oversteek. We verlaten de haven van Mindelo, Sao Vincente op de Kaapverdische eilanden. Koers 260 graden naar Barbados. Wanneer we aankomen? Ergens rond 15 december, ijs en weder dienende natuurlijk. Via de sailmail informeren we onze webbaas Leon. Regelmatig plaatst hij oversteek nieuws op de site. Tot aan de overkant!

Vinger aan de pols op de oceaan
Atlantisch oversteek nieuws

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 27 juli 2021

Captcha afbeelding