Atlantische Oceaan,

Wat heb je nodig als je met zeven mensen de oceaan over gaat? Een heleboel eten en drinken. Tja, het bevoorraden van een schip voor een Trans Atlantische crossing is geen kleinigheid. Bovendien staat goede voeding hoog in het vaandel van de Full Circle. Een bemanning die half uitgedroogd en met de eerste verschijnselen van scheurbuik Barbados bereikt is niet bepaald wervend. Nee, goed eten is belangrijk en het is bovendien goed voor de moraal. En daarom zijn we al lang voor het zover is begonnen met lijstjes maken en inkopen doen. Vele rugzakken en boodschappenkarretjes zijn richting volgboot en boot gegaan. Pasta, rijst, wijn, bier.

Nu hebben we een stelregel ‘als we zeilen dan drinken we niet en als we drinken dan zeilen we niet’. Maar zo’n oversteek duurt zo lang dat die regel niet te handhaven is. Dus is het regiem één blikje bier einde middag en één glaasje wijn bij het eten. Als je dat gaat uitrekenen kom je al gauw op 170 blikjes bier en 20 flessen wijn. En zo gaat het verder met pasta, rijst, fris, melk, koekjes, broodbeleg, etc. Gelukkig hebben we een watermaker aan boord zodat we dagelijks vers water uit vers zeewater kunnen maken. Smaakt heerlijk!

 

Een apart verhaal is de afdeling groenten en fruit. Dit koop je het best op de markt, ongekoeld. De supermarkt heeft een fantastisch assortiment maar alles is gekoeld en komt uit koelhuizen. Een dag of twee, drie aan boord en alles is rijp. Zo groen mogelijk alles kopen en donker opbergen is dus het beste. We hebben speciale netjes waar het fruit in hangt. Daarnaast bakken onder de kajuittafel, lekker donker daar en het slingert het minste.

 

En hoe doen jullie dat met brood? Ja, drie weken crackers eten en muesli wegwerken is ook niet alles. Op de Full Circle bakken we dus zelf brood. Met wit en volkorenmeel, al dan niet van Koopmans, bakken we elke dag brood. We hebben tenslotte tijd genoeg en met deze temperaturen rijst het deeg al gauw de kajuit uit…

 

En wat koken we dan zoal? Alle dagen pasta en smac is er niet bij. Monique heeft een flink aantal recepten uitgewerkt. En wordt dat de eerste week nog vergezeld met een verse salade, de tweede week is er altijd nog een heerlijke tomaten, komkommer, kaassalade te maken .Maar ondanks dat zal iedereen blij zijn als Barbados in zicht is. Even een lekker koud Carib-biertje halen en wat zou de Catch of the day zijn?