imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zwaaien met je onderbroek...

Atlantische Oceaan,

All hands on deck! Het zal niet snel gebeuren maar je weet nooit in wat voor weer of andere situaties we verzeild kunnen raken. Belangrijk is dan voorbereid te zijn. We hebben het over veiligheid. De Full Circle is goed uitgerust met veiligheidsmiddelen; voor elke opvarende een reddingsvest met lifeline. Daarnaast hebben we een reddingsvlot, twee hoefijzer werpboeien met lampjes, bilgepompen en brandblussers. Voor de communicatie hebben we naast de marifoon ook een epirb. Dit apparaat activeer je alleen in een noodsituatie en het geeft dan, via de satelliet, de positie van het schip door aan kuststations. Mochten we onverhoopt het schip moeten verlaten en overstappen in het reddingsvlot dan staan er enkele tassen klaar, de zogenoemde grabbags. Hierin zitten enkele nuttige spullen zoals drijfanker, thermoprotectie, ehbo-kit, reflectiespiegel om aandacht te trekken, vuurpijlen, hand-gps en een mobiele marifoon met reserve batterijen. Een tweede grabbag is gevuld met flessen water en muesli repen.

Om een ieder bekend te maken met dit soort zaken doen we voor een reis een briefing. We benoemen de procedures en laten zien waar alles zit en hoe het werkt. Ja, een gezellige boel zal het niet worden in het reddingsvlot maar verhongeren en uitdrogen zullen we ook niet…  

Rijmelarij op de Full Circle
Een 86-jarige fan van de Full Circle

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 27 juli 2021

Captcha afbeelding