imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Bakbananen bakbananen bakbananen...

St. Lucia,

Ja, rare titel voor een blog. Maar dat leg ik nog wel uit. Gisteravond zijn we met Tom & Marieke naar de wekelijkse BBQ-party in Gros Islet geweest. Dit is een klein vissersplaatsje aan de baai van Rodney Bay. Elke vrijdagavond is het hier feest. In veel kraampjes wordt vis vlees en kip ge-BBQ’d. Overal wordt rum en bier aangeboden. En dan natuurlijk muziek. Zo hard dat je het voelt. Natuurlijk komt Bob Marley voorbij. Ja, ‘Stirr it up’. En dan de wat moderne reggae variant. Weet niet precies hoe het heet maar het swingt wel. Je verstaat er niet veel van. Het klinkt als bakbananen, bakbananen, bakbananen.

Het feest begint om een uur of negen. Er komen dan nog wel wat toeristen op af. Maar later op de avond wordt het steeds donkerder en volgens Tom zwart op straat. Je valt dan wat meer op tussen de heupwiegende locals. Maar we voelden ons er erg thuis en hebben het lekker laat gemaakt. Wat een gezellige herrie. ’s Avonds in kooi dreunde het nog in mijn oren ‘bakbananen, bakbananen, bakbananen’.

 

50 worden in Rodney Bay
Een rugzak vol augurken...

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding