St. Maarten,

Dit is een beetje nostalgisch blogje. Voor anker liggend in Simpson Bay, Sint Maarten, vaart er ineens een mooie houten valk voorbij. No. 239, waarschijnlijk nog door Bruynzeel gebouwd. Zo één had ik ook…

Zeilers bewaren vaak goede herinneringen aan hun eerdere boten. Ik ook. De eerste zeillessen kreeg ik van Hans op de Oelewapper, een Flying Arrow. Eigenlijk een soort schakel van polyester. Menig weekend zeilden we in de Biesbos en aten ‘s avonds macaroni met smac, maar dat is een ander verhaal…Wat later kocht ik zelf een oud stalen kajuitbootje. Een opknappertje. Ik noemde haar Regenwulp. En met de Regenwulp zeilden we vanuit Dordrecht naar het IJsselmeer, Friesland en de Waddenzee. De werking van de getijden werd met vastlopen en loskomen geleerd.

 

Later, inmiddels wonend in Friesland, kocht ik een houten valk. Zeilnummer 17, bouwno. 26. Tiuri. Nog voor de oorlog gebouwd door Bruynzeel. Een prachtige boot. Mooi zeilen op Heegermeer en Fluessen.

 

En nu de Full Circle. Is de cirkel nu rond? Ik weet het niet. Maar het is mooi om zo’n houten valk te zien zeilen, hier in Simpson Bay.