imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Buena vista en Cuba Libre

Na ruim twee weken Jamaica gaan we dit prachtige eiland verlaten. We zijn inmiddels ‘uitgeklaard’ zoals dat heet. Hier in Port Antonio komen zowel de Health Officer, de ambtenaar van Immigration en de Douane naar je toe. En uiterst vriendelijk allemaal. No job is finished til the paperwork is done.

Maar over paperwork gesproken. Cuba is nu ons nieuwe reisdoel. Het moet er prachtig zijn. Maar voor inklaren moet je, hebben we gehoord van andere zeilers, wel een dag uittrekken. Vele ambtenaren komen aan boord. Papieren invullen, stempelen, handtekeningen zetten. Het hoort er allemaal bij. Er schijnt zelfs een hashhond aan boord te komen snuffelen…

 

Maar eerst nog oversteken naar Santiago de Cuba. Dit is in grootte de tweede stad van het land en staat bekend om z’n muziek. Misschien staat de Bueno Vista Social Club wel op de steiger. De oversteek is ruim 100 mijl. We verwachten er dus morgen al aan te komen.

Vanuit Santiago gaan we Cuba vooral over land verkennen. Per trein, bus of misschien wel even met zo’n oude Amerikaanse auto. De komende twee weken zullen we ook even verstoken zijn van internet want dat is in Cuba nog niet zo ingeburgerd. Maar daarna praten we jullie weer helemaal bij en plaatsen we mooie foto’s op de site!

Cuba in zicht
600 KM in een 30 jaar oude Lada

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 27 juli 2021

Captcha afbeelding