Biskaye,

Na de ‘oesterjacht in Bretagne zakken we met de Full Circle verder de Atlantische kust van Frankrijk af. Na het verlaten van Camaret vliegen de mijlen voorbij, geholpen door veelal bakstagwind. Regelmatig varen we een dikke acht knopen! En dat vinden we niet slecht voor die ruim 20 ton Zweeds polyester. Het weer in Zuid Bretagne is nog niet geweldig. Regelmatig moeten de zeilpakken aan en soms is een muts ook nog lekker. Maar langzaam wordt het beter, het vakantieweer komt terug.

Leuke plaatsen die we aanlopen zijn Concarneau, Belle Ile en Ile d Ýeu. En dan lopen we tussen twee torens door de oude haven van La Rochelle binnen. Een prachtige aankomst. Onze gasten voor deze week (Elektro Erik en familie) staan op de kade al te wachten. Met hen varen we een leuke tocht ten noorden van La Rochelle en lopen ook nog Sable d’Olonne aan. Het voordeel van meer zeilers aan boord is dat de hele zeilgarderobe gebruikt kan worden. De spinaker gaat omhoog, altijd weer een mooi gezicht. Na een dagje spinakeren ben je hongerig en is een BBQ op het strand van Ile de Re natuurlijk een must! Na vertrek Erik cs. hebben we nog bezoek van Iris en Michel. Met hen verkennen we La Rochelle verder en hebben we een gezellig etentje buiten op een terras. En dan ligt naast de haven een prachtig aquarium met vissen uit de hele wereld! Roggen, haaien, schildpadden, het ziet er prachtig uit.

 

Inmiddels is de Full Circle op weg naar Spanje. Af en toe laten we een dagje voorbijgaan als de wind wat te sterk is. Nog een paar dagen en dan zijn we in San Sebastian. Na de croissants, baguettes en oesters stappen we dan net zo makkelijk over op tapas…