imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Waarom stoppen we op Niue?

Na het zwaaien naar Palmerston trok de wind alleen maar meer aan. 25 Knopen en meer. Weer geen relaxte zeiltocht. Van alle weersites en informatiebronnen die we raadplegen als voorbereiding en tijdens een zeiltocht, begrijpen we dat 2014 waarschijnlijk de boeken in gaat als een ( zij het een zwak ) El Nino jaar. Verklaart misschien het een en ander?

Na een aantal dagen op zee met zoveel wind ben je dan ook blij als er nog een eiland op je route ligt. Als de wind was afgenomen waren we direct naar Tonga gevaren. Maar we zijn blij dat we Niue hebben ontdekt! Het is een land op zich, hoort niet bij andere eilanden, een van de kleinste landen ter wereld, maar ze hebben wel een connectie met Nieuw Zeeland.

 

Een heel bijzondere plek! Vroeg in de ochtend vissen we de mooring op. Uitgepierd.... Dus we pakken een paar uurtjes slaap. Jammer blijkt achteraf...... Het schijnt dat op 50 meter van onze boot een groep walvissen een mooie show heeft gegeven. En wij zijn daar gewoon doorheen geslapen! Niue is een van de 3 plekken in de wereld waar je met walvissen kunt zwemmen! En het heeft nog veel meer te bieden......

 

We wachten bij de wharf op de douane en immigratie. Hier hebben ze wel een hele bijzondere manier om je dinghy aan te leggen. Er is een hoge kademuur met een kraan erboven. Nadat iedereen uitgestapt is, haak je de kraan aan een strop aan je dinghy en hijs je 'm zo op de kant. Er staan lijnen geschilderd op de kade, niet voor auto's maar om je dinghy tussen te parkeren. Het is de eerste keer effe wennen, maar het is wel te doen! De ene zeiler helpt de andere zeiler die voor het eerst aankomt.....

 

Bij de Niue Yacht Club, the 'biggest little yacht club in the world', waar we moeten betalen voor de mooring, worden we heel vriendelijk ontvangen. Er is internet, zij het supersloom en we kunnen er boeken 'swoppen'. We besluiten de boot eens flink op te ruimen en veel spullen aan de Yacht Club te schenken, waar ze heel blij mee zijn.

 

Voor een schappelijke prijs huren we een autootje. Laden de snorkelspullen, camera's en lunchpakketjes in en ontdekken steeds meer van dit bijzondere eiland.

 

We zijn zo blij dat we per ongeluk op Niue verzeild zijn geraakt. Het is het grootste koraalatol eiland in de wereld. Met zoooooo ongelofelijk helder water overal! Er zijn plekken waar je wel tot 80 meter diep kan kijken! De plekken die we willen zien staan perfect aangegeven. Prachtige grotten, een soort van natural pool met prachtig koraal, we klimmen & klauteren naar een plek waar de natuur prachtige arcadebogen heeft uitgehouwen in dit poreuze 'lime stone'. Wat bijzonder is, is dat dit gesteente makkelijk water doorlaat. Regenwater wordt hierdoor gefilterd en komt in het water terecht. Voordat dit echt mengt met het zeewater, ziet het er wazig uit, duik je een halve meter naar onder is alles cristal clear!

 

Ja, dus we zijn blij met onze stop op Nieu! De walvissen hebben we 's nachts horen zingen. Dat resoneert door de hull van de boot. Echt heel bijzonder! Dus wat wij nu zeggen = NIUE DOEN!

Zwaaien naar Palmerston
Buck

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding