imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

De 'K' van Kiwi's, klussen en kkkoud.....

Nog geen 3 weken geleden aangekomen en het voelt al zo thuis hier Down Under. Hans en Corrie zijn ondertussen alweer bijna een week in Nederland en hier hebben we al een aantal klussen opgestart. De Full Circle ligt aan een Swing-Mooring zoals ze die hier noemen. We zijn in het bezit van een auto! De keuze is gevallen op een iets jongere auto. Over een half jaar kunnen we zien wat de kosten zullen zijn. We hopen er bij de verkoop een goede prijs voor te krijgen. We'll see. het is in ieder geval goed om 'wielen' te hebben. Vooral met het klussen. Dan hoef je niet voor elke wissewasje de bus te nemen of te liften. Paar extra schroeven, schuurpapiertje een nieuw stuk gereedschap, daar kom je pas op tijdens het klussen! Onze Japanse Nissan La Festa rijdt prima en heeft veel ruimte. Tussen het klussen door touren we door het land voor mooie uitstapjes en wandelingen. Februari staat gepland voor een trip naar het Zuidereiland met onze Full Circle On Wheels!! En Rond Oud & Nieuw verwachten we onze top boekers Marilou en Frans!

De Kiwi's (zoals de Nieuw Zeelanders zichzelf noemen) zijn relaxte, zeer hulpvaardige, vriendelijke mensen. Wist je dat een kiwi buiten een zeer vitaminerijke vrucht ook een inheemse vogel is?

De komende tijd zijn we druk met het restaureren van onze kuip. Het teak moet opnieuw gerubberd worden. Een klus waar we wel even zoet mee zijn, maar we leuk en uitdagend vinden. Voor een paar 'houtklussen' hebben we al een goed adresje gevonden. Dit zijn maar een paar klussen van de lijst, maar wel de grootste.

Mijn gebit is ook gerestaureerd. Helaas kwam vlak na aankomst de in St. Maarten geplaatste vulling eruit vallen. Gelukkig kan ik nu weer normaal eten en hoef ik niet meer alles in mijn holle kies te stoppen.

Tussen het klussen door maken we de planning voor 2015 die binnenkort op de website wordt geplaatst. Rond half april zullen we Nieuw Zeeland verlaten en richting Zuid Oost Azië zeilen. Een beter bereikbaar stukje van onze aardkloot voor Europeanen (en goedkoper)! Zin in een hele andere vakantie? Hoe de website in de gaten!

De temperaturen zijn hier laag voor de tijd van het jaar. Zelfs de Kiwi's klagen erover. Voor ons is de overgang wel heel erg groot na 3 jaar tropen. Opeens weer sokken en lange broeken aan, truien en jassen! Het is ook weer wennen om op schoenen te lopen in plaats van slippers. Maar wat heerlijk is zijn de nachten onder het dekbed. Enfin.... we zitten nu in de lente, dus het gaat de goede kant op!

 

Full Circle Bierblikjespletter voor Zeezeilers (Pa...
Een stukje Nieuw Zeeland

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding