imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zwemmen met dolfijnen in de Bay of Islands

Hoe leuk is het als je een gezellig Nederlands stel ontmoet in Tonga en ze stappen een paar maanden later op in Nieuw Zeeland! Evelien en Thijs, wonen en werken in Australie en zijn echte reizigers! Ze laten zich niet uit het veld slaan door slecht weer.

De weersvooruitzichten waren niet echt goed te noemen voor de afgelopen week. De dag voordat ze opstapten tikte de windmeter de 40 knopen nog aan! Regen, regen en ook nog wat regen. Ondanks dat, en misschien ook om dat ze het weer Down Under een beetje kennen, boekten ze toch! Rekening houdend met slechter weer hadden we flink bevoorraad en de spelletjes voor de dag gehaald. Films voor de zekerheid ook maar in de aanslag....

Een weekje zeilen in de Bay of Islands was hun reisdoel en daarvoor is de Full Circle een prima plek. Ook wij waren blij dat we na het opknappen van het teak in de kuip het gereedschap weer eens op konden ruimen en onze mooring verlaten.

En..... eigenlijk hebben we fantastisch weer gehad! Een paar uurtjes een beetje regen maar verder zon en prima wind. Er zijn ankerplaatsen te over hier in de Bay. En wat het mooiste was dat we iedere dag dolfijnen hebben gezien (ok, 1 dag niet) en niet alleen gezien, maar ook mee gezwommen! Bijna iedere dag werden we verwelkomt door dolfijnen in de baai waar we wilden ankeren. Daar bleven ze soms uren rondzwemmen. In een baai waar we alleen lagen zwommen 3 ‘bottlenose dolphins’. Thijs en Evelien twijfelden geen seconde, trokken de shorties (soort van wetsuit) aan en plonsden te water! Wij hadden hier in Nieuw Zeeland nog niet gezwommen, het water is hier toch pittig kouder dan de oorden waar we de laatste jaren hebben ‘rondgehangen’! Maar voor dolfijnen moet je wel het water in....

De baaien zijn heel verschillend. Het is een zaak van kijken waar de wind vandaan komt om rustig te liggen voor de nacht. De wind waait hier nog wel eens uit een andere hoek. Maar genoeg keuze en genoeg te zien! Je kan er soms uren wandelen! Soms een leuk klein pittoresk dorpje. Aan de oostkant lagen we in een baai waar in vervlogen tijden een whaling station is geweest.

Onderweg natuurlijk gevist en onze eerste Kingfish gevangen, die geeindigd is als sashimi! Wat ook nog een vermelding waard is: We hebben sinds ons vertrek uit Harlingen 25.000 NM gevaren!

Een enkele keer lagen we alleen in een baai, een andere keer met een paar boten. Maar de waarschuwing voor drukte viel ons reuze mee als je het vergelijkt met een zomerse dag op het Sneekermeer. De Kiwi’s hebben nu allemaal vakantie en dan is het bovendien ook bijna kerst....

Ik schrijf deze blog op 1e kerstdag en wil gelijk iedereen hele gezellige dagen wensen en een mooi, gezellig maar bovenal gezond 2015 wensen.

De Full Circle goes Asia in 2015! Dus makkelijk bereikbaar! We hopen dat veel van onze lezers een stukje mee komen varen!

Oud (hout).... en Nieuwe (look)
Full Circle editie Nieuw Zeeland deel 1

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 december 2021

Captcha afbeelding