imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Bouwe is binnen

Bouwe is binnenHet stond al een tijdje in onze agenda; de aankomst van de Volvo Ocean Race in 'The city of sails', Auckland. Met iets meer belangstelling de laatste weken de speciale app gevolgd voor de voortgang van de boten. Zou Bouwe Bekking met de Brunel gaan winnen? Eerst lag de Nederlandse boot ruim 200 mijl achter. Deze tactische koers met meer mijlen leek zich uit de betalen. De Brunel voer met voorsprong op Auckland af. Maar van China naar NZ is ver en een tweede tactische zet pakte minder goed uit. Het werd uiteindelijk een vijfde plaats. Maar ja, wie niet waagt die niet wint...

DeFC bij de Volvo Ocean binnenkomst in Auckland binnenkomst was door de wedstrijdleiding voorspeld voor zaterdag. Wij dus naar Auckland. Onderweg zagen we de eerste vier al voorbij de kust varen, net ten Zuiden van Whangary. In Auckland zelf was inmiddels het Race Village geopend. Volvo pakt dan goed uit met veel informatieve en leuke stands. De steigers lagen kaar om de boten aan af te meren. Aan de kop van de wedstrijd was het heel spannend. Drie boten konden elkaar de hele tijd zien. Het werd donker. Op Bouwe Bekking wordt geinterviewdde kade veel mensen. In de verte drie rode navigatie lichten van de tricolore. Met veel bootjes er om heen en een helikopter in de lucht kwamen ze op de finish af met toch nog 10 knopen snelheid. Daar ging de Spaanse boot van Maphre als eerste over de streep. Nog geen vier minuten later gevolgt door Abhu dhabi en nog eens vier minuten door Donfeng. Drie boten binnen 8 minuten na twintig dagen zeilen en ruim 5000 mijl.

Voor het publiek worden de boten één voor één afgemeerd aan de steiger. alle boten op een rijtjeEn terwijl de bemanning wordt geknuffeld door familie en de captains worden geïnterviewd begint het shoreteam de boot al op te ruimen en af te tuigen. De zeilen gaan de wal op voor reparaties. Binnen wordt alles goed uitgesopt want dat ruikt daar niet meer zo fris. We hebben begrepen dat er zelfs een zeiler het Guinness Book of Records heeft gehaald... hij heeft zestien dagen de zelfde onderbroek aan gehad.

Het Binnenkomst Brunelis al ver na middernacht als de Brunel aankomt. Samen met nog 4 andere mensen zijn wij de enige die op de kade staan bij het Hilton hotel. Mooi gezicht, de grote zeilen met de naam er op in het spaarzame licht van de bootjes er om heen. We maken alles mee. Het aankomen, afmeren en de huldiging. Slapen op een zitzakVoor het podium vallen we later in heerlijke zitzakken in slaap. Het was een mooie nacht...

Boot te koop vaarklaar voor een langere reis
Courgette koekjes met kaas

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 februari 2023

Captcha afbeelding