De laatste dag in Nieuw Zeeland is aangebroken. Morgen vertrekt de Full Circle afgeladen met spullen voor Vanuatu vanuit Opua-the Bay of Islands. Alle hutten vol metEr kan nog meer bij spullen, touwwerk en watercontainers in de railing. Het is een raar gevoel.... Vertrekken uit een land waar we met heel veel plezier een half jaar hebben doorgebracht! Het wachten is op een goed ‘weather window’ om weer richting de tropen te varen.

Het vertrek was eerder gepland maar je schaaft het iedere keer weer een beetje bij, want je wil met goede wind varen en soms gaat een hoog- of laag drukgebied net iets langzamer voorbij dan je zou willen.

Maar dan heb je iets meer tijd om toch nog wat dingen te regelen voor Vanuatu en zo.... of uitgebreider afscheid te nemen van de geweldige mensen die we hier hebben ontmoet. Zelfs gisteren hadden we nog een bijzondere ontmoeting met Betty, een vroedvrouw uit Kerikeri die via via op ons spoor was gekomen en veel spullen heeft ingezameld voor Vanuatu. Ooit is zij uit Nederland vertrokken en geemigreerd naar Crew van de SirenaNieuw Zeeland. Ze heeft er geen dag spijt van gehad.

Ook nog maar even langs bij ‘de Sirena’ een Nederlands jacht dat net iets later dan wij door de Pacific is gevaren en die we dus pas hier hebben leren kennen. Hayo, Jeanette en hun 3-jarig dochterje Vera. Zij zijn hier nog op de kant voor de laatste klussen voordat ook zij weer te water gaan. Gastvrij als ze zijn werden we gelijk voor het eten uitgenodigd. Reuze gezellig, laten we hopen dat we ze ergens in Azie weer eens gaan zien!

FerrymanOmdat het hier herfst is en er dus aanzienlijk minder toeristen zijn worden de schema’s van de Fullers boten waar Berend voor werkt aangepast. Ze varen minder vaak uit. Om toch aan zijn uren te komen vaart Berend tijdens herfst/winter óók op de Car Ferry tussen Opua en Russel. We hebben letterlijk een afscheidstour met hem gedaan, naar Russel en terug! En ook hier mocht Paul even sturen en ervaren hoe het voelt om ‘ferryman’ te zijn! In het donker, dus een extra moeilijkheidsgraad! We bleven afscheid van Berend nemen. Van het weekend een pannenkoekenparty gehad Aotearoamet zijn dochtertjes Tess & Ollie en eer-gisteravond heeft ie nog een hapje meegegeten op de Full Circle.

Maar nu is het dan echt zover.... we gaan! Met pijn in ons hart maar met mooie vooruitzichten. Op naar Vanuatu.....

AOTEAROA-land of the long white cloud we zullen je missen met je prachtige natuur en je vriendelijke bevolking! We willen je zeker nog eens zien!