imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Hulpkonvooi in zwaar weer!

Vrijdag 1 mei zijn we dan eindelijk vertrokken, net na een passerend front. De wind viel dan ook al snel weg en we hebben een uur of 12 gemotord. Herinneringen aan eind oktober vorig jaar, met Hans en Corrie op weg naar NZ, deden het ergste vrezen. Hat zal toch niet? Toen geen wind en wel 400 liter diesel verstookt. Maar de voorspellingen waren nu anders. Er zou steeds een knoop of 15 a 20 uit het oosten waaien.

Zo ziet je vlag er na zwaar weer uitJa, voorspellingen! Dagenlang kijk je naar de websites van diverse weerstations om een zo goed mogelijk 'weather window' te vinden. Inmiddels zitten we al ruim vijf dagen op zee met 25-30 knopen wind, uitschieters naar 35. De zee is flink opgebouwd, ik schat golven van 4-5 meter. Niet erg comfortabel. Maar we houden de moed er in, het wordt geleidelijk al warmer. Ongeveer 100 mijl achter ons ploetert de Alba van Glennys en Neville. Dat is ook een Hallberg, een 42er, en ook afgeladen met spullen voor Vanuatu. Maar het Hallberg konvooi zit dus in redelijk zwaar weer. Vanuit het Zuid Franse Labrot houden Marieke en Tom ons op de hoogte van de meest recente weersvoorspellingen (internet). Dat is een mooie aanvulling op onze gribfiles die we moeizaam via de sailmail binnenhalen.

Nog ruim driehonderd mijl te gaan. Maar de boot lig als een dijk in het water met al die pakken melkpoeder, zagen, hamers, 25 zakken kleding, emmers,spijkers, waspoeder, rijst etc. We dromen inmiddels van lekker warm water en het ontzouten van lijf en boot. Nee dan was de heenweg naar NZ toch comfortabeler. Lekker een Fiji biertje drinken om 5 uur.. staan nu al 5 dagen droog. Wat dan weer wel mooi is is dat we beide geen last van zeeziekte hebben. Zelfs niet na pakweg een half jaar aan de wal leven en het heftige weer nu. Misschien zijn we voor ons leven ingeslingerd.

............ en er is een tijd van gaan!
Aankomst op Anytium (for English see below)

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 februari 2023

Captcha afbeelding