imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Door 'de sleuf'

We zijn in Port Moresby, Papua Nieuw Guinea. Na een pittige tocht van 1200 mijl door de Coral Sea. Veel wind en hoge golven. Geen moment echt rust. De boot is dan voortdurend Torres sraitin beweging. Steeds schrap zetten om niet van de bank te glijden. We verlangden naar het einde. We keken uit naar de Royal Papua Yacht Club. Dat schijnt zo wat de enige veilige plek te zijn hier want Port Moresby staat in de top tien van meest gevaarlijke steden van de wereld. Dus gingen we met de taxi naar het Indonesische Consulaat om een visum aan te vragen. En die zijn dinsdag al klaar. We maken ons op voor de volgende etappe. ‘Slechts’ 1400 mijl deze keer, naar Kupang.

We gaan dan door 'de sleuf'. Mijn moeder Willy, bijna 90, volgt ons met een oude Bosatlas. Eilco KasemierEn met de loep had ze al gezien waar we heen gingen. De Torres Strait, toch wel de belangrijkste vaarweg van het Zuidelijk Halfrond werd aldus door haar omschreven. In de zeventiger jaren gingen Herman Jansen (De horizon zeilt mee) en Eilco Kasemier ons voor. De horizon zeilde meeMaar die mannen voeren solo en moesten tussen de riffen ook nog een zonnetje schieten om de positie te bepalen. Beide boeken hebben we aan boord en we lezen er regelmatig in. Destijds verscheen er twee wekelijks een verhaal in de Waterkampioen. Hoe zij destijds rond de wereld zeilden sprak enorm tot de verbeelding. Nee, dan hebben wij het nu een stuk gemakkelijker met gps en kaartplotter. Toch blijft het een lastig stuk. Veel riffen, veel scheepvaart en de nodige koerscorrecties.

Op naar de Indische Oceaan!

Dat andere bootje....
Azië........ Aankomst in Indonesië!

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 februari 2023

Captcha afbeelding