imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Ik zou de Markiezen kiezen

Marquesas - Nuku Hiva,

Yeah!!!!!!! Eindelijk weer internet, eindelijk weer een blog van het Full Circle-Front! In het begin was het wel heel erg balen en wennen... Bijna nergens internet op deze bijzondere eilanden. Zo moet het ongeveer gevoeld hebben toen mensen zo’n 20 jaar geleden een zeilreis rond de wereld gingen maken. Wij zijn blij dat we het in deze tijd doen. Heerlijk om berichten van het thuisfront te lezen. Net zo leuk als jullie het vinden om onze berichten te lezen......


De Marquesas (Markiezen eilanden). Het was voor Paul één van de doelen van onze wereldomzeiling..... het graf van Jacques Brel bezoeken op Hiva Oa. Daar zijn we ondertussen geweest. Gelijk op het zelfde kerkhof Paul Gaugin met een bezoek vereerd! We schreven al over Fatu Hiva, het eiland waar Thor Heijedahl een poos gewoond heeft. De eerste baai waar we voor anker gingen na onze oversteek van ruim 3 weken. De eilanden zijn stuk voor stuk weer anders. Maar wat ze allemaal gemeen hebben...... ze zijn allemaal adembenemend mooi, ruig, puur, heel groen en totaal niet gevonden door de toeristen. Een paar handen vol zeilers komen hier en een gecombineerde vracht-cruiseboot, de Aranui, vaart hier rond. Daar kun je voor een flink bedrag op aanmonsteren om de Marquesas te bekijken.

De bevolking is ongekend vriendelijk. Bedelven je werkelijk onder fruit; pompelmoezen, sinaasappelen, limoenen, papaya’s, mango’s. Scheurbeuk kunnen we echt niet oplopen hier. De eilanden lenen zich uitstekend voor het maken van schitterende wandelingen. Hele steile paadjes dwars door de ongerepte natuur naar bijzondere watervallen. Al zwetend bereik je dan weer een heel bijzonder punt met een geweldig vergezicht. De eilanden hebben een paar wandelpaden, soms een ‘echte’ weg en verder zijn hele gedeelten ontoegankelijk! Vanmorgen hebben we tomaten gehaald bij wat we in Nederland een biologisch boerderijtje zouden noemen.... De mensen moeten een paar keer per week te voet of te paard naar een ander gedeelte van het eiland om hun oogst aan de man te brengen. We kregen er trouwens nog 2 meloenen in ruil voor een leesbril!

Maar als je echt mag kiezen, ga dan voor de Markiezen..! Het is een echt paradijs op aarde! Wij zijn nog lang niet uitgenoten! Het enige wat heel lastig is hier, zijn de namen van de eilanden en de plaatsen. We zijn nu op Nuku Hiva en gaan nog naar Ua Pou (heb ik de hele dag op geoefend). Dus we hebben nog even de tijd voordat we naar de volgende eilandengroep varen! De Tuamoto’s! Ook iets bijzonders.... O, ja en die Thor Heijedahl is hier met zijn vlot De Kontiki na een lange zeereis vanuit Peru aangekomen!

Fatu Hiva - Beautiful Island en People
Cruisen met de Aranui

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding