imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Over de evenaar....... Vreemde vogels

Full Circle precies op de evenaarJa we zijn weer op de evenaar! De 2e keer sinds ons vertrek. Op 21 september om even voor 4-en.... Gaan we weer van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond. Het is erg warm, de zon staat loodrecht boven de evenaar. Wat een toeval! Het is het begin van de herfst op het noordelijk halfrond.

Het is een saaie trip. Bijna geen wind...... De motor maakt flink overuren. Maar we zijn creatief bezig, er ontpoppen leuke ideeën en we krijgen af en toe bezoek. Een Pietje is niet meervreemde vogel lift al mee vanaf vanmorgen. Een ander inieminie vogeltje, zwaluwachtig, streek ook op de Full Circle neer.... Hij heeft het helaas niet overleefd. Zat onder het dakje en viel zo om met zijn pootjes in de lucht........ We hadden alle tijd om 'm een mooi zeemansgraf te geven met bijpassende muziek.

Vreemde vogelTijdens zo'n saaie trip ga je allerlei dingen bedenken. Doordat we de evenaar weer zijn overgegaan is het misschien leuk om uit te rekenen hoe lang we al onderweg zijn en meer van dat soort zaken. We zijn vandaag 1581 dagen onderweg, hebben 31.500 zeemijlen gevaren. Zijn meer dan 3/4 van de aardbol rondgevaren. 290 graden van de 360 graden. Hebben we ruim 40 landen aangedaan en zijn we nog lang niet terug!

Daar drinken we opMorgen klaren we wel uit uit Indonesië. Waar we 80 dagen zijn geweest en 12 gasten aan boord hebben gehad waarmee we 60 dagen hebben gevaren. Laten we het maar niet hebben over de motoruren en de diesel die we hebben verstookt!

Bali, het eiland vol verrassingen
Over uitklaren en kleine ( heel kleine) lettertjes

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 18 januari 2022

Captcha afbeelding