imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Hello ....... Good Bye!

Vanuit Batam, waar we het spannende visumavontuur beleefden, kan je normaal gesproken Singapore al zien liggen. Dit keer echter niet. vanwege de enorme smog, haze zoals ze het daar noemen. Dit wordt veroorzaakt door de bosbranden in Indonesië. Daar branden ze de bossen af om de grond geschikt te maken voor landbouw. Vaak ook illegaal. Dit jaar is het heel extreem. Het is heel slecht voor de gezondheid. Vele mensen lopen dan ook met mondkapjes op.

Wij hebben bij het oversteken van de enorm drukke zeestraat bij Singapore heel slecht zicht en zijn ook aangewezen op de AIS (een mooi systeem om andere schepen te kunnen zien) en de radar. Het zicht is maar een halve mijl.

Het is wel weer wennen om in zo'n druk gebied te zijn.  Het is echt heel lang geleden dat we meer dan 5 boten op de AIS zagen! Beetje spannend is het dan ook. Maar we 'zien'  een mooi gat en steken over. De wind heeft ons intussen in de steek gelaten en we varen op de motor. Singapore slaan we over. Daar komen we nog wel een keer! We willen zo snel mogelijk naar Langkawi, een Maleisisch eiland tegen de grens met Thailand. Om van daaruit weer naar Nederland te gaan! De straat van Melakka is een drukke zeestraat en ook hier blijft het opletten. Inklaren is in Maleisië gelukkig een fluitje van een cent. En kost ook geen cent! Bizar toch dat deze procedure zo anders is in elk land! 

Familiefoto TerschellingNa een paar honderd mijl op de motor varen komen we aan bij Langkawi. Bij een klein eilandje, Rebak Island, in een prachtige marina met dito resort, laten we de Full Circle achter. Dit keer ín het water, we zijn in maart in Nieuw Zeeland nog uit het water geweest. Na nog een paar dagen klusjes doen, schoonmaken en pakken vertrekken we naar Nederland, mét de KLM. Geweldig is dat we van de faciliteiten van het Resort gebruik mogen maken. Heerlijk om na een dagje klussen etc. In het zwembad te plonsen!

 

Ja, en dan zijn we na bijna 2 jaar weer in Nederland! Heerlijk om weer familie en vrienden te zien en in de armen te kunnen sluiten! We hebben een schema gemaakt om door Nederland te toeren om niet steeds van hot naar her te rijden. We slapen overal en nergens. Het weerzien is te gek! Overal staat een bedje voor ons klaar en worden we getrakteerd op Hollandse Pot en andere heerlijke gerechten. We worden verwend! Gaan hier en daar de stad in. Dat zijn de dingen die we missen....... familie, vrienden en grote steden, haring & karnemelk, om maar iets te noemen. De tijd vliegt voorbij. We zijn zelfs nog een weekend in Labrot geweest bij onze zeilvrienden Tom & Marieke, die het roer voor de  tweede keer hebben omgegooid. Hun gites zien er geweldig uit! Nog een paar daagjes en we gaan terug naar de boot. Daar hebben we ook weer veel zin in, maar het zal even omschakelen zijn. Afscheid nemen.....

 

Iedereen heel erg bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid. Matthieu ontzettend bedankt voor het lenen van je auto. Dat heeft het voor ons heel makkelijk gemaakt. En reizen met de OV chipkaart is ook zo makkelijk niet als je een paar jaar weg bent geweest!

Tot volgend jaar! 

 

Zeilen in Thailand
THE BEACH

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 02 april 2023

Captcha afbeelding