imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

THE BEACH

Weer terug op de Full Circle! Gelukkig lag ze er nog net zo bij als dat we haar hadden achtergelaten. Nou ja niet geheel hetzelfde...... bij het varen vinden we haar niet zo 'snel'. Nou is onze 20 tonner Resort bij LangkawiFull Circle bij Langkawigeen snelle dame. Maar bij een eerste onderwatercheck blijkt haar lijf vol met pokken te zitten. Andere keren dat we naar Nederland vertrokken stond ons huisje op het droge. Nu na 5 weken in dit warme water is ze aardig aangegroeid.

First things first en eerst maar inkopen doen en de boot gereed maken voor de eerste gasten die 2 dagen na onze aankomst al aankomen. Het opstarten duurt altijd wat langer als je zo'n tijd bent weggeweest. Maar onze gasten kunnen zelf even bijkomen in het zwembad van het Resort. Echt geen straf!

De eerste week varen we rond Langkawi, heerlijk bijkletsen met oude vrienden. Na 2 jaar een heerlijk weerzien! Het weer wordt met de dag beter. De Noord Oost monsoon zet flink door. De komende 4, 5 maanden is het schitterend weer! De mooiste tijd om de Andaman zee te bevaren. Dus overweeg je om aan de winter te ontsnappen, dan is dit je kans!

Er zijn prachtige eilandengroepen op leuke afstand van elkaar. De onderwaterwereld is ook schitterend. Mooie koralen en veel visjes. Bij Koh Bij Koh LipeLipe waar het water heel helder is proberen we onze nieuwe duikset uit. Niet om mooie visjes te kijken maar om de kiel flink schoon te maken. We merken het direct! De Full Circle is direct anderhalve knoop sneller! Het is lang geleden dat we zo relaxt en mooi gevaren hebben. De eilanden zijn iedere keer weer een traktatie. De ene keer mooi, onbedorven en liggen we alleen in een baai. De andere keer is het redelijk toeristisch. Vooral de Phi Phi eilanden. Schijnen bij de mooiste eilanden van de The Beachwereld te horen. Het is ook wel heel bijzonder. Enorme hoge rotsen steken torenhoog het water uit en binnenin is er een hagelwit strand. Dit vormde het decor van de film met Leonardo Di Caprio, 'The Beach'.

Nu zijn we onderweg naar Phuket waar een van onze gasten weer afstapt. En we hebben weer een mooie wind! We hebben het nog niet eens over het eten gehad! Thais eten is tongstrelend. We genieten volop!

Hello ....... Good Bye!
D & D Zeilen mee!

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding