imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Elke dag een bordje fruit of 1 x per maand een bruistablet

Nuku Hiva,

We hebben het al vaak genoemd, de overvloedige hoeveelheid fruit op de Marquesas. Wij eten het heel graag en beginnen iedere dag met een bord fruit. In de kajuit hebben we onder het dak een stevig net hangen, en daarin gaan veel pompelmoezen, papaya’s, mango’s, brood- en passievruchten. De bananen hangen we achter op het schip aan de davits, boven de bijboot, Zo zie je veel zeilboten rondvaren.

Nu zijn de boodschappen op de Marquesas bepaald niet goedkoop. Maar dit wordt wel gecompenseerd door het fruit. Meestal wil men er niets voor hebben. In de winkel wordt het niet eens aangeboden. Iedereen heeft meerdere fruitbomen in zijn tuin staan, dus waarom zou je kopen?

En van die weelde en overvloed genieten wij mee in ruil voor wat speelgoed, make-up-spulletjes of een Hollands klompje. Nu is het wel zo dat het soms een heel gesjouw is om een stuk of 10 pomplelmoezen en een ‘regime de banane’ aan boord te krijgen. En dan volgt er nog een uitgebreide anti-kakkerlak-behandeling op het achterdek. We spraken laatst een stel zeilers die hadden het heel handig bekeken. Eén keer per maand een bruistablet met multivitaminen. Ja, dat scheelt een hoop gesjouw. Maar of het ook zo lekker is.......

Cruisen met de Aranui
50 tinten BLAUW

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 27 juli 2021

Captcha afbeelding