imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

50 tinten BLAUW

Tuamoto's - Kauehi,

Vandaag is het exact 3 jaar geleden dat we in Harlingen werden uitgezwaaid met windkracht 7 en veel regen door familie en heel veel vrienden. 3 mooie jaren waarin we veel hebben beleefd, vele mijlen hebben gevaren met veel leuke en gezellige gasten aan boord. Het log staat bijna op 21.000 zeemijlen! De Full Circle brengt ons overal. We zijn nog steeds blij met ons stoere schip. Er is veel gebeurd in die 3 jaar. Leuke en minder leuke dingen.......

Vooral de laatste paar maanden hebben we veel mijlen afgetikt. De Pacific heet niet voor niets ook De GROTE Oceaan! Tussen de eilandengroepen moet je vaak flinke stukken afleggen. Maar iedere keer is de beloning GROOT bij aankomst. Zo ook dit keer weer. Na de prachtige Marquesas, met de pure natuur voeren we van de week 'onze' eerste atol binnen van de Tuamoto's. Je moet het je voorstellen als een grote ring van koraal en land om een grote plas water. De atollen hebben bijna allemaal 1 of meerder doorgangen waar door het getijde het water naar binnen en buiten stroomt. Er moet een enorme massa water door een relatief smalle doorgang. Dus er kan een enorme stroming staan bij de pas. Zaak is het dan om rond de kentering zo'n atol in of uit te varen. Het schijnen trouwens hele oude vulkanen te zijn waarvan alleen de rand (van de krater) boven water steekt!

Hebben we de afgelopen maanden steeds een groen uitzicht gehad, nu is het decor blauw. Waanzinnige kleuren blauw, alle tinten die je maar kan verzinnen, tussen licht en donker tot turquoise aan toe. Fotograferen is hier een feestje met deze 50 tinten blauw! Alle plaatjes zijn stuk voor stuk een schilderij.

We hebben amper de dinghy vastgelegd of er wordt ons al een kokosnoot in de handen gedrukt. Heerlijk dorstlessend dat sap! Tijdens een mooie wandeling jutten we langs de buitenkant van het atol en scoren 30 meter lijn. Vlakbij de steiger zit een groepje mannen te genieten van 'bierre locale', natuurlijk worden we gewenkt en uitgenodigd om een glaasje mee te drinken. We stappen later weer in de dinghy met een fles zelf gebrouwen 'bier', een pannetje met kleine sardiene-achtige visjes en een paar zwarte parels, die hier worden gekweekt. Ook hier zijn we weer geraakt door de vriendelijke gastvrije houding van de bevolking! We zijn net terug op de boot of er komt een grotere vissersboot langs die Paul een grote moot tonijn toewerpt. Weten we gelijk wat we vanavond eten!

Elke dag een bordje fruit of 1 x per maand een bru...
Station Fakarava - Zuid

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding