imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Tahiti voor uw betere kluswerk en al uw booTschappen

Tahiti

Ondertussen vliegt de tijd voorbij en zijn we alweer ruim 2 weken binnen het rif van Tahiti. Een mooie ankerplek, maar dat vinden wij niet alleen. Er liggen hier honderden boten. Na maanden van kleine eilandjes waar als het er al is alleen piepkleine supermarktjes te vinden zijn, is het een walhalla hier op Tahiti! Met een grote booTschappenwagen door de Carrefour sjeezen! Heeeeeerlijk. Waar wij al niet blij van worden! Stiekem eten we hier wel 3 x in de week maaltijdsalade en hebben we al heel wat puntjes brie achter de kiezen! Vanaf Panama hebben we geen grote inkopen meer gedaan. Maar al zeg ik het zelf, de bevoorrading was perfect! We hebben niet 1 x de misgegrepen. En nu is het sjouwen geblazen om te bevoorraden tot Nieuw Zeeland. Want ook nu zullen we alleen maar kleine eilandjes aandoen.

Maar niet alleen voor het fourageren is Tahiti geweldig, ook voor de klussen aan de boot kun je hier van alles krijgen. Zoals we in de vorige mail al schreven hebben we hier onze Genua (fok) naar de zeilmaker gebracht. Deze is weer gerepareerd terwijl ikzelf met behulp van Bella (een Oostenrijkse zeilster die ook onze dinghy cover heeft gemaakt) de kotterfok gerepareerd heb. Onze Sailrite naaimachine is goedgekeurd en is al helemaal ‘ingenaaid’!! De Lazy Bag (waar het grootzeil in opgevangen wordt) heeft wat lapjes gekregen. Paul heeft de furlings (waar de fokken op gerold worden) onder handen genomen. Het buitenboordmotortje heeft een beurt gehad. De man van Bella (David) hebben we verschillende malen de mast in gehezen om daar inspecties te doen en alles te checken. Verstaging controle. Ankerkluis schoongemaakt en de houten planken gelakt...... Dus als jullie denken dat we vakantie aan het vieren zijn.......

Tahiti zelf........ is een groot eiland, waar zelfs een soort van snelweg is! Er wonen hier heel veel Fransen. Papeete is een grotere stad waar van alles te krijgen is. Wij hebben er bijvoorbeeld prachtige stoffen gekocht met exotische prints waar ik (natuurlijk met de Sailrite) mooie lakens van maak. De mensen zijn extreem aardig hier. Doordat de bus onregelmatig rijdt en wij het leuker vinden om bijzondere onmoetingen te hebben, steken we bijna altijd onze duim op en krijgen we vaak al snel een lift. Gister nog, werden we meegenomen door een gepensioneerde advocaat, die ons bij hem thuis voor een drankje uitnodigde. Genietend van een lekker slokje hadden we een geweldig uitzicht op Moorea!

Wat een bijzondere ervaring was, was de Roulotte. In de stad aan het water komen ’s avonds net voor de zon onder gaat allemaal bestelbusjes aangereden op een grote plek. Er gaat een soort van luik open, tafels/stoeltjes/kleedjes etc komen naar buiten en in een mum van tijd ontstaat er een gastronomisch plein...... Heel gezellig, errug lekker..... Wij hebben na 3 x rondgelopen te hebben besloten om Chinees te eten. De prijzen zijn zeer acceptabel, alleen serveren ze geen alcohol (da’s nou weer jammer)! Maar we hebben een geweldige avond! Tahiti is leuk, gastvrij ...... op verder naar de Society Islands.

Pak op je donder
Knuffelen en Buffelen

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding