imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Finding Nemo in the Coral Garden

Tahaa,

Vaak staan ankerplekken heel mooi beschreven in de pilots. Als plekken die je echt niet mag missen en te mooi om waar te zijn. Soms valt het tegen. Dus ook deze keer waren de verwachtingen niet al te hoog.....

 

Bij een heel mooi hotel in de buurt, je weet wel op van die palen boven het water, op dan rand van een ondiepte droppen we het anker op een stuk zand. Het water is weer prachtig blauw en we liggen redelijk rustig. We liggen naast het eiland Tahaa dat samen met het eiland Raiatea binnen een rif ligt. Ook als er wat meer wind staat lig je vaak redelijk rustig omdat de golven zich niet op kunnen bouwen.

 

Het is prachtig weer geen wolkje aan de lucht. We stappen i n de dinghy met een duikpakje aan ( shorty), duikbril met snorkel mee en niet te vergeten schoenen. We gaan naar de Coral Garden en koraal kan heel scherp zijn dus we proberen ons zo goed mogelijk te beschermen.

 

Het is werkelijk prachtig. Het is een soort van doorgang door het rif, dus er staat stroom! Eigenlijk hoef je niet te zwemmen, alleen maar een beetje ' bij te sturen' . Je zweeft als het ware langs het schitterende koraal. Met een horde nieuwsgierige vissen achter ons aan. Geweldig! Adembenemend! Het water is zo helder en het koraal en de vissen zo kleurrijk!

 

Huehhh.... Wat is dat? In mijn ooghoek zie ik een groot beest. Hij schrikt net zo van mij als ik van hem! Het is een octopus! Wauw, wat een gaaf beest. Roodbruinig en best grote ogen. Hij is heel schuw, probeert onder een stuk koraal te kruipen en neemt zelf ook deze vorm aan! Bijzonder! Ik roep Paul die de onderwatercamera heeft . Hij slaagt erin een mooi filmpje te maken! Later als we verder drijven, komen we 'm weer tegen en Paul filmt 'm zwemmend!

 

In de middag komen Bella en David aan en wij besluiten nog een nachtje te blijven. De volgende dag drijven we vanaf de andere oever en zien weer hele andere vissen en koraal en prachtige zee-anemonen. We hebben een stukje stokbrood mee. Ik voel me net de Rattenvanger van Hamelen. ik ben werkelijk omgeven door vissen! Mooi!!!

 

Verhip kijk nou eens, daar is Nemo! Precies zoals de film begint, zwemt hij ' in en uit' de anemoon! Finding NEMO. Een echt clown fish! We waren 'm nog niet eerder tegen gekomen!

 

 

 

 

 

Pancake Pick-Nick
Visjes

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 01 april 2020

Captcha afbeelding