imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

‘Paul en de kunst van het motoronderhoud’

Een doel om naar St. Maarten te zeilen was onder andere om de motor eens flink onder handen te nemen. "Kan je dat niet overal doen?" hoor ik je Paul en de kunstnu denken. Ja en nee....

Voor ons is het heel belangrijk om een vraagbaak te hebben. En die ligt in de Lagoon van St. Maarten. Ton Koole!! Ton heeft ons al 2 X eerder geholpen met issues aan de motor! Hij is dieselmonteur, een goeie en bovendien ook gezellige kerel met heel veel expertise.

Dus Paul aan de klus. De hele motor, althans alle randapparatuur uit elkaar halen... Pfffft, zonder technische achtergrond. Maar wel al 7 en een half jaar ervaring met diverse klussen aan de motor en meekijken!

Af en toe een vraagje aan Ton en hulp met het terugplaatsen van de warmte wisselaar. Ton en PaulMaar verder heeft mijn techneutje alles zelf gedaan. Met een beetje hulp van zijn lieftallige assistente 😜. Ik ben bere trots op hem. De Full Circle geeft koelwater als nooit tevoren! De motor ziet er gelikt uit en de machinekamer ook.

Via deze weg willen we Ton en ook zijn vrouw Dominique ontzettend bedanken voor de 'hulp'. Enne.... Wil misschien een van jullie bareboat zeilen, zij hebben 2 grote Beneteau's in de verhuur... Laat het ons dan weten!

Nu gaan we tijd krijgen om St. Maarten te gaan bekijken. Daar zal onze volgende blog over gaan. St. Maarten ruim een jaar na Irma.

Crossing the Caribbean Sea
Sint Maarten een jaar na Irma