imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Afscheid nemen & nieuwe vrienden maken

Eergister stapten onze laatste gasten van onze zeiletappes in het Caribische gebied af. Het voelt als een hoofdstuk afsluiten. Bij elk eiland wat we met de laatste aandeden namen we in gedachten afscheid. nieuwe vriendenMomenteel dobberen we in de baai van Deshaies op Guadeloupe. Een verraderlijke baai blijkt. Het staat in de pilotboekjes, de wind kan hier genadeloos waaien. En we twijfelen of de ankergrond wel heel goed is. In de paar dagen dat we hier liggen zijn er al 4 boten op drift geraakt.

Een van de boten is de Zouterik, van Tjaart, Mariska en hun kinderen Linde en Berber. Op het moment dat hun boot ging driften waren zij niet aan boord. Door adequate hulp van andere zeilers, werd schade voorkomen. Gelukkig kwamen zij op tijd terug boord om de boot weer veilig de baai in te loodsen en een nieuw plekje te zoeken. Als dank werden we uitgenodigd op de koffie (met gebak). En zo ontstonden er leuke gesprekken. Zij zijn in hun eerste jaar van hun wereldreis en wij in onze laatste maanden . Dus genoeg stof om over te praten. Heerlijk om leuke enthousiaste mensen te ontmoeten aan het begin van hun avontuur. Een tweede afspraak volgde meteen. Ontzettend gezellig met z'n allen op de Full Circle onder het genot van een drankje en Frans stokbrood met Hollandse kaas. Linde is 13 en heeft haar eigen youtube account waar je haar avonturen kunt volgen. Berber is een kleine bijdehante ondeugd van 3. 

Ons plan is om dinsdag in één keer naar St. Maarten te varen. Daar nog wat klussen te doen, goed teZouterik bevoorraden en voor te bereiden op de laatste grote oversteken? Begin mei hebben we 2 gasten voor de oversteek naar de Azoren. Op de Azoren zelfs 3 gasten om mee naar Engeland te varen. Jim is een van de opvarende. Voor hem de 6e keer dat ie aanmonstert. Het einde van de reis komt echt in zicht. Best een raar idee. Maar het voelt ook goed....
We hebben zelfs al de aankomstdatum in Harlingen bepaald. Als alles meezit hopen we op 20 juli aan te komen met Hoogwater Harlingen.... 

Dominica re-visited
Het zou je buurman maar wezen....