imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Het zou je buurman maar wezen....

Eerder schreven we over de grote klus aan de motor. Die overigens loopt als een zonnetje. De hele motor geserviced. Bijna alles is er af geweest. Paul durfde deze klus aan te gaan omdat hij hulp van Ton (onze Biertje bij Lagooniesbuurman in de Lagoon) in kon roepen, mocht hij niet meer verder kunnen.....
Nu zijn we wéér terug op St. Maarten na 12 aaneengesloten weken met gasten te hebben gevaren. Over 2 weken hopen we op een goed weather window om de oceaan over te steken naar de Azoren. Dus nog allerlei klusjes aanpakken voordat de Full Circle de laatste 2 grote oversteken met ons gaat maken. Én met gasten!
We hoorden al enige tijd wat gerammel aan de boot. We dachten aan de schroef. Na een grondige onderwaterinspectie blijken de bladen van de schroef wat speling te hebben. Bij Sjaak en Anja hadden we voor onze Brunston Autroprop al een nieuwe set lagers af laten leveren. En zij hebben zich rot gesjouwd om deze mee te nemen op hun laatste vakantie op de Full Circle.
Dus de Full Circle wordt net als een paar maanden geleden weer keurig netjes geparkeerd naast de True Blue van Ton en Dominique in de Lagoon. Naast het gebied waar ze ook moorings verhuren.... In de volksmond Ton-Village genoemd.
Normaal gesproken als je werk aan je schroef hebt regel je een haul out. Paul informeert bij Ton of dit ook onder water zou kunnen. Ton bestudeert de tekeningen vanWerkoverleg onze schroef en ziet het wel zitten. Paul heeft van alles voorbereid, al een lijn aan de schroef vastgemaakt zodat deze niet kan vallen als ie loskomt. Anode en borgpen verwijdert. Een emmer met het benodigde gereedschap. Ton ligt al met zijn duikoutfit in het water terwijl ik Paul in zijn trimvest help. Ik wil hem net het water in helpen als Tom boven water komt en zegt:"Haal 'm maar op". Wat een topper! Heeft 'm in een mum van tijd los!
Paul vervangt de lagers etc. En zet met hulp van Ton de schroef weer in elkaar. Nog even een moment vinden dat Ton tijd heeft om de schroef weer terug te plaatsen. Hij is razenddruk met de verhuur van zijn 2 boten de Angelica en de Flip Flops. Ook Dominique heeft haar handen er vol aan. Wat denk je, drie boten 'kuisen' en heel veel was 'plooien' (Dominique is Belgisch...) Je ziet dat ze er veel plezier in hebben en energie van krijgen. Hebben ook erg goede reviews op Airbnb. Je kan niet BBQ on the beachalleen overnachten op een van hun boten maar ook varen...
Als de schroef er weer op zit (ongeveer net zo snel als ie 'm er af heeft gehaald) willen we wel varen om te kijken of het gerammel weg is.
Ton en Dominique hebben een charter met nog niet zulke ervaren mensen. De eerste 3 dagen gaat Dominique met de huurders mee op de Angelica. Ton vaart mee met de True Blue. Ook wij haken aan bij de 'flottielje' evenals de Syrinx. Zo doen we Anguilla aan voor een paar dagen, varen we naar de oostkant van St. Maarten (Pinel). Op St. Barth BBQen we met zijn allen op het strand. Ontzettend gezellig en heel lekker eten. Ribbetjes en saté. Nog even genieten van mooie baaitjes in de Carieb! Het is echt ons laatste uitstapje. Prima om zo af te sluiten. Nu nog wat klusjes en bevoorraden.....
Enne zo'n buurman als Ton, én buurvrouw als Dominique kunnen we je aanraden. We zullen jullie missen straks!De schroef is eraf

Afscheid nemen & nieuwe vrienden maken
Moet je horen, we zijn op de Azoren!