imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Horta......

Vlag voor Cafe SportFaial is een van de eilanden van de Azoren met Horta als hoofdstad. Wel bekend onder de zeilers met misschien wel een van de bekendste zeilers kroegen ter wereld Cafe Sport. Een gezellige plek waar allerhande vlaggen en andere zeilattributen de wanden en het plafond van het pand versieren. Wij hebben natuurlijk ook een creatie gemaakt voor aan de muur. 

 

Na ruim 2 weken op zee was het heerlijk om hier aan te komen. De haven is niet al te groot. Er is een lange kademuur waar veel boten liggen, wel 4-5 rijen dik. Best wel weer Boot aan boot aan bootwennen na jaren in baaitjes liggen en je anker uitgooien. Landvasten & stootwillen weer tevoorschijn halen. En denk niet dat als je eindelijk ligt dat het klaar is. Regelmatig willen er boten weg (vaak degene die aan de kade ligt). Dus hup alle boten los en weer opnieuw aanleggen. De havenmeester is er maar druk mee om alles in goede banen te leiden.

 

Regelmatig komen Nederlandse boten binnen. Zo lagen we de eerste week naast de Nix van Letty en Nico. De Lola van Renske en Pieter Jan kwam binnen. En ook de Bark Europa een grote 3 master die verre zeilreizen maakt monsterde aan. Gerrit en Anne- Miek van de Fruit de Mer komen we alle jaren regelmatig tegen. We wisten dat ze eerst naar Bermuda waren gevaren. Net voor het donker konden ze van de week hun anker uitgooien. De ARC Europa rally vertrok de volgende ochtend en jawel weer alle boten losgooien..... daardoor kwam het plekje naast ons vrij dus we hebben errrug gezellige buren. Het is een komen en gaan van boten. Bijna iedereen die van de Carieb naar Europa vaart maakt een stop hier. Of boten die vanuit Europa naar de Azoren op en neer varen.

Bark EuropaYvette en Stijn van de Amuse hebben niet de beste wind voor de oversteek en zijn al 12 dagen onderweg en net over de helft. Zou toch wel heel fijn voor ze zijn als ze de 2e helft van hun reis betere wind hebben. Dan kunnen we op de Azoren nog een spelletje Piraten Bridge met hen spelen (Johoho).

 

En zo is het een prima plek hier. De hele kade en alle muren zijn versierd  met de mooiste muurschilderingen. Dus daar hebben we tussen het klussen en de toeristischeMuurschildering uitstapjes door tijd voor gemaakt en we zijn best trots op het resultaat! 

 

Het voelt hier als thuis komen. Best Europees. De prijzen zijn prima. Je kan voor niet al teveel geld lekker sardientjes, inktvis of octopus eten. Aardbeien, lekkere appels...... mmmm lang  niet gegeten. Heerlijk om hier een 

 Terrasje pikken met Gerrit en Annemiektijdje te zijn.  Van de week maken we nog een uitstapje met de Fruitdemertjes naar het eiland hier tegenover, Pico mét de ferry en mét een overnachting.

Moet je horen, we zijn op de Azoren!
Zeilers gezelligheid