imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Zeilers gezelligheid

Blog02Ondertussen liggen we alweer ruim 3 weken bij Horta. Wij vinden het een geweldige plek. Het wordt steeds gezelliger hier. Allemaal zeilers op weg naar Europa. Natuurlijk ook veel Nederlanders. Veel mensen die we afgelopen jaar hebben ontmoet in Suriname (de Amuse) of in de Carieb (de Maximo) of boten die we al veel langer kennen (de Fruit de Mer). Maar ook zeilers die we hier pas echt leren kennen (Kairos en de mannen van de Biba). Het zijn allemaal leuke, gezellige mensen met allemaal dezelfde drive.... Ooit losgegooid voor een langere reis en nu op weg naar huis.

Je helpt elkaar als zeilers... Dat is vanzelfsprekend. Als de Amuse en de Kairos na een lange oversteek van 22 dagen aankomen hier laten we onze dinghy te water om hun te verwelkomen en verse broodjes te brengen. Ze zijn zo blij eindelijk aan te komen, de champagne wordt ontkurkt en zo zitten we vroeg in de morgen al een glaasje bubbels te drinken.
Blog01De Biba heeft wat naaiwerk aan hun lazybag (een cover waar je je zeil in laat zakken). Aangezien wij een naaimachine aan boord hebben repareren wij deze. Hans die als opstapper mee is op de Biba, kennen wij. Hij heeft jarenlang een autobedrijf gehad en hielp ons altijd met vervoer als we in Nederland waren. Hij kijkt met Paul nog eens naar de motor. En als de wind flink gaat opsteken hier lenen we fenders van de Biba omdat we 3 dubbeldik aan de kade liggen en daartegenaan geduwd worden en zij voor anker liggen.

Met Gerrit en Annemiek (van de Fruit de Mer) zijn we met de ferry naar het hier tegenoverliggende eiland Pico gegaan. Het zijn allemaal vulkanische eilanden maar toch heel verschillend. Op Pico is een 5 km lange lavatunnel die we bezoeken. We overnachten in Caza Luz, een leuk pensionnetje. Zo bijzonder, we betalen met zijn vieren maar 65 euro. Als welkom staat er een grote fruitmand, brood, kaas, wijn, likeur, sap, 3 verschillende soorten jam op tafel. Echt niet te geloven. Het valt ons echt op dat de mensen zo aardig zijn hier op de Azoren.

Blog03De prijzen zijn hier aller redelijkst er hoeft dan ook maar een hint gegeven te worden of we koken niet op de boot en eten in een van de gezellige restaurantjes hier. Maar Café Sport blijft favoriet. Ondertussen zijn onze gasten voor de oversteek al aangekomen, sommige met flinke vertraging. Maar ze zijn er! Jim, Hans en Truus. Ook zij hebben een gezellige laatste avond met alle zeilers van voorgenoemde boten. Een soort van afscheidsavond, weer heel erg gezellig en bijzonder. 

Vandaag gooien we los. Het weer is nog niet goed om over te steken naar Engeland. We varen eerst naar Teicera, ook een van de Azoren. Daar kijken we verder maar er is een grote kans dat we eerst naar La Coruna varen omdat de wind steeds in het noorden zit. Maar we houden jullie op de hoogte.......
Harlingen komt steeds dichterbij!

Horta......
De langste trip