imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Uitslingeren & Inburgeren

Wat een mensenWe zijn terug in Harlingen. Na acht jaar. Op het log staan 58559 nautische zeemijlen. Voldoende voor een rondje om de wereld. Full Circle.
De laatste etappe ging van Terschelling over de Waddenzee naar Harlingen. Met de stroom mee, tussen de banken door. Slenk, Westmeep, Blauwe Slenk, Pollendam, vertrouwd terrein. Het waait flink en er moeten wel twee reven in het zeil. We hebben een volle boot. Hans vaart mee, Erik en Eric, Marijke, Jim en Carla. Vlak voor de haven strijken we de zeilen. Snel nog even de vlaggetjes omhoog. Vlaggetjes van de tientallen landen waar we voor korte of lange tijd te gast zijn geweest. Gastenvlaggetjes. Op de kade bij de keersluis staan veel mensen. Er wordt getoeterd en geroepen. Nog even aanmelden bij de havendienst. “Havendienst Harlingen, zeiljacht Full Circle is terug na acht jaar”. “Full Circle, welkom terug, u kunt door naar de Noorderhaven”. En terwijl het zonnetje doorbreekt varen we langzaam naar binnen en zien we familie en veel vrienden staan. Het is geweldig. Wat een ontvangst.

Voor het Noordeke in de Noorderhaven is een plekje voor ons vrijgehouden. Hee, wat doet dat kleine blauwe bootje daar nou? Het is de boot van dochter Boot van vader en boot van dochterMarieke en haar vriend Michel. Speciaal naar Harlingen gevaren om ons op te wachten. Wat leuk! Marco Aanmerenbekommert zich over het goed afmeren van de boot. Wij kunnen de kade op en iedereen begroeten. Wat geweldig zo’n ontvangst. Velen kennen elkaar. Vrijwel iedereen is ook één of meerdere keren aan boord geweest. Heeft een stukje meegevaren van onze reis. Onze reis?

En nu? Ja, dat is de meest gestelde vraag van de afgelopen tijd. Weggaan is een heel gedoe. Met het verkopen van je huis, opzeggen van werk, loslaten van vrijwel alles, afscheid van familie en vrienden. Maar terugkomen is ook heel wat. De wereld draait nog altijd door. Er is veel verandert. Maar we hebben er vertrouwen in dat we ons plekje wel weer gaan vinden. Eerst maar even een beetje wennen. Uitslingeren en inburgeren.

Blij

 

 

Nederlands presentjeKade

Terschelling Vader en dochters

Harlingen

Hey welkom terug

Brabo op zee