imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Spookboot in het Spaanse Water

Curaçao - Bonaire,

We zijn weer terug op Bonaire!!

Na nog een paar dagen met veel wind op Curaçao en het wachten op een goed ‘windvenster’ hebben we nog zoals je zo ‘oud-Hollands’ kan zeggen een hachelijk avontuur meegemaakt! Midden in de nacht wordt je wakker doordat het keihard gaat regenen en wij dus onze luiken moeten sluiten (nee niet de ogen dicht doen), maar de ‘ramen’ die in het dek liggen. Maar het blijft niet bij regen alleen. Binnen no-time breekt er onweer los en komt er wind opzetten waar je U tegen zegt!

 

De boot ligt echt te rukken aan de ankerketting en giert flink. Van het ene op het andere moment veranderd het Spaanse Water in een kolkende massa en door de bliksem kun je zien dat veel mensen wakker zijn geworden en aan dek zijn. Wij liggen al zo’n 1½ week op dezelfde plek en voor ons ligt een onbemande boot, die nu onze zorg gaat worden. Na een flink aantal keer gieren is zijn anker los geslagen en komt onze kant op!! Paul start de motor en stuurt een beetje tijdens het gieren en kan zorgen dat wij achter ‘m langs gaan!! Pffft, dat scheelde maar een metertje of 4-5! Helaas raakt de spookboot wel een trimaran met een solozeiler die naast ons lag. Een andere zeiler schiet de solozeiler razendsnel te hulp. Maar helaas heeft de trimaran wel wat schade…maar op wie verhaal je dat? Het blijkt dat de spookboot er al heel lang ligt en niemand weet van wie die boot is. Nu ligt ie op een ondiepte vast en kan hopelijk geen kwaad meer aanrichten! Dat was wel een spannend moment! De naam van de spookboot is Sacred Guest maar wij vonden het maar een Scared Guest!!

 

De trip van Curaçao naar Bonaire is lastiger dan Bonaire naar Curaçao. De wind waait altijd uit dezelfde hoek hier en Bonaire ligt zullen we maar zeggen: ‘Precies tegen de wind in’.

 

Dus dat betekent dat we moeten kruisen en dus veel meer afstand afleggen en er dus langer over doen! Soms draait de wind net een beetje. De ene keer is het gunstig en helpt dat net een beetje. De andere keer frustreert het je en heb je het idee dat het echt niet opschiet.

 

Het eerste gedeelte van de trip frustreert ons. Wij verlaten het Spaanse water rond 11 uur. Er zijn aardig wat buien rond ons. We kijken op de radar of we de buien een beetje kunnen ‘omzeilen’ en komen net voor het donker aan op Klein Curaçao en laten het anker weer zakken in mooi helder water. De volgende ochtend om 7 uur weer anker op. We zijn weer voorbereid op een lange tocht. Maar deze keer draait de wind (door de buien) net gunstig voor ons en zien we al redelijk snel Bonaire weer opdoemen. We hoeven dus maar 1 slag te maken en leggen om 14.00 uur weer vast aan de mooring bij Karel’s Bar!! Bon Bini Bonaire!

Onze man op Bonaire
Waar is dat feestje?

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding