imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Jaap in France

Camaret,

Nou, zou ik weer een blog mogen schrijven als we in Frankrijk zouden zijn. We zijn ondertussen alweer bijna 2 weken in het land van de oesters, lekkere stokbroden en croissants en heerlijke wijnen, maar een blog van Jaap……Ho, maar.

En je zou toch zeggen dat er door het slechte weer genoeg tijd voor een Jaap de Aap blog was. We hebben in Camares 2 dagen verwaaid gelegen zoals zij dat noemen. Wij als apen zeggen gewoon; ‘Het waait te hard, de kokosnoten vallen uit de bomen’. Maar goed, verwaaid liggen klinkt natuurlijk wel chique.

 

Ik ben een aantal keren gewoon in de rugzak gekropen en zag Paul & Monique regelmatig een Poissonerie binnengaan waar ze schelpen gingen kopen!!! Die kan je toch gewoon op het strand vinden! Maar ze noemen het oesters en ze eten de beestjes die erin zitten!! Ziet er echt niet uit. Nog in geen 1000 jaar dat ik mijn apentanden daar in zou zetten!

 

Maar wat ik wel stoer vind is hoe ze die schelpen openmaken. Met een heel raar mes. Ik heb Monique gevraagd of ze mij het wilde leren. En nu maak ik heel regelmatig een dozijn van die schelpen open! Cool joh, kijk maar naar de foto!

 

Ondertussen is het weer een beetje opgeknapt en moet ik mijn bed weer afstaan omdat er maar liefst 7 gasten aan boord zijn! De van der Velden Clan. Je weet wel de familie van die man die alle snoertjes op de Full Circle heeft aangelegd! Volgens mij hebben ze het heel gezellig. Ik hoor ze alleen maar lachen. Ze varen in de buurt van La Rochelle, waar ik achter in de rugzak ook veel van heb gezien. En de oude haven waar we 2 nachten hebben gelegen ligt midden in het centrum. Toen we aan kwamen varen zag ik volgens mij ook kastelen!

 

Nou, ik vind het allemaal erg gezellig en mijn ouwe vriendinnetje Iris (Paul zijn dochter) komt dit weekend ook!

 

Daar verheug ik mij heeeeeeel erg op!

 

Nou tot kijk en tot het volgende Broodje (J)Aap verhaal!!

Round The Island Race
Zeilen in de Golf van Biskaye

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding