imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Tussen Douro en Taag

Portugal,

Ja, dat is helemaal leuk om de dag voordat je gasten aanmonsteren met elkaar door Oporto te banjeren. De brug gebouwd door Eiffel is dan een mooie plek om af te spreken, die kun je niet over het hoofd zien. Een warm weerzien en bovendien een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Een portproeverij staat vanzelfsprekend ook op het program!

Kees en Corine schepen de volgende dag in op de Full Circle in het havenplaatsje Povoa de Varzim. ‘Inslingeren’ begint ’s nachts al doordat er een vervelende swell in de haven binnenrolt en de boot daardoor behoorlijk beweegt.

Daar we zo’n 200 mijl te varen hebben, moeten we iedere dag een flinke afstand afleggen. Alleen de eerste dag was wel heel erg wennen voor onze gasten. Naarmate de week vorderde kwamen ze steeds ‘steviger’ op de zeebenen te staan!

Mooi om te zien, hoe mensen met minder zeilervaring zo’n etappe ervaren. Met spannende aanlopen met hoge golven, veel wind, weinig wind en dan die ocean swell!!

We lopen gezellige plaatsjes aan en liggen in mooie baaitjes zoals; Ria de Aveiro, Fiquera de Foz, Nazare, Peniche en als hekkensluiter Cascais!

Stiekem toch wel een beetje jammer dat we niet wat meer tijd hebben…….

In Aveiro liggen we voor anker in een rustige baai. Met het bijbootje naar een visserssteiger en om vervolgens een wandeling te maken naar een prachtig strand, waar we genieten van de hoge golven en de rust.

Mike zwaait de scepter in de haven van Nazare. Hij woont daar op een boot gebouwd naar het model van de Spray van Joshua Slocum (de eerste solozeiler die de wereld rond ging). Van hem krijgen we allemaal tips! Dit was een plekje waar we ons wel langer dan een dag hadden willen vermaken….. een mooi strand, gezellige kleine winkeltjes. Er wordt hier op een bijzondere wijze vis gedroogd!

We zwaaien Kees en Corine na een stoere week weer uit op het station van Cascais en wensen hun nog gezellige dagen in Lissabon! Hopelijk duurt het voor hun niet te lang voordat ze uitgeslingerd zijn……………………….

Zeilen in de Golf van Biskaye
Sjakie Jaap en Anja

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding