imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Een snelle oversteek naar de Kaapverden

Kaapverden,

Het werd wel weer tijd voor een ander uitzicht. Wel 2 keer rond Gran Canaria te hebben gevaren, 1 keer met de mannen uit Grave en 1 keer met Kees en Casper.

Na een wereldactie opgezet vanuit Nederland kunnen we de zonnepanelen op tijd in ontvangst nemen, waarvoor nogmaals dank gebroeders van der Velden en Anja! Maar ja Elektro Erik komt pas op de Kaapverden aan boord, waar laten we die dingen tot die tijd? Tja, ze staan uiteindelijk klemvast in de doucheruimte van ons. We moeten onze gasten maar eens lief aankijken misschien mogen we dan een keertje bij hun douchen. En voor de rest kun je jezelf goed schoonhouden met een waslappie op zo’n oversteek!

 

Dan nog wat laatste inkopen doen, vooral verse spullen…. Kilo’s tomaten, mandarijnen, appels, meloenen, mango’s, bananen, prei, sperziebonen, wortelen, uien, paprika’s, wortelen, courgettes, aubergines, komkommers……. Daar moeten we een heel eind mee komen.

 

De nieuwe gasten (bemanning) hebben intussen hun intrek op de boot genomen en kunnen niet wachten tot we losgooien en de oceaan op gaan. De wind blijft nog weg. Zondag alvast maar een beetje inslingeren (wennen aan de zee). We gooien het anker uit in de baai van Arenaga. Maandag nog richting Mogan, nog even vaste wal onder de voeten, wat laatste internetacties en dan halen we voor de laatste keer het anker op op de Canarische eilanden. Ook wij zijn blij dat we na een maand in dit gebied de volgende uitdaging aan kunnen gaan.

 

De wind laat niet heel lang op zich wachten. De gribfiles beloofden een mooie passaatwind uit het noordoosten. Die laat niet lang op zich wachten. Plat voor de wind met de boom in de genua maken we een snelle voortgang. 6 tot 7 knopen is geen uitzondering en het record staat inmiddels op 8.7 knts. Met deze snelheid en plat voor de wind komt het op stuurmanskunsten aan! Het grootste gedeelte van de tocht sturen we op de hand en we gaan als een speer! Slapen is niet gemakkelijk op een slingerend schip. Maar na enige dagen lukt het toch om regelmatig wat slaap te pakken. De 4e dag voordat happy hour begint rond een uur of 4 zien we een grote school dolfijnen die hun kunsten voor, naast en achter de boot vertonen. Voor het vangen van vis gaan we veel te snel. Maar op de laatste dag met zonsopgang kunnen we zo 5 vliegende vissen en een inktvis van het dek rapen. Geen idee hoe lang ze er al liggen. Dus laten we ze maar niet eten!

 

Op de vijfde dag komt het eiland Sal in zicht. We zetten alle zeilen bij om voor het donker de ankerbaai te bereiken. Casper is hier al eens eerder geweest en weet dat je hier makkelijk kunt inklaren en een visum laten stempelen in je paspoort. Onder het genot van een lekkere maaltijd en een glaasje wijn evalueren we de mooie, snelle tocht en kruipen we allemaal moe onze kooi in voor een vooral ‘rustige, horizontale’ nachtrust!

Familiebezoek en technische mankementen
Vinger aan de pols op de oceaan

Reacties

 
Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 26 september 2021

Captcha afbeelding