imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Toegift in Fiji

Voor de overtocht van Fiji naar Nieuw Zeeland willen we natuurlijk gunstige wind hebben: niet te hard, niet te zacht, uit een gunstige richting… en dat op alle delen van het traject: vlak onder Fiji, waar de windrichting over het algemeen oostelijk is, in het middendeel waar de windrichting westelijker kan worden en vlak bij Nieuw Zeeland, waar je te maken kunt krijgen met lage druk gebieden die daar ontstaan. Paul en Monique maken een hele studie van de beschikbare weerberichten en adviezen over goede momenten voor de oversteek.

De dag na de bevoorrading in Lautoka leek geen gunstig moment om de oversteek te beginnen. Daarom hebben we een laatste tussenstop gezocht in een baai bij Walolo, één van de zuidelijke eilanden van Fiji. Tot mijn verbazing lagen daar ruim 30 boten, deels voor anker en deels aan een mooring. Monique en Hans hebben de Full Circle aan een mooring vastgelegd. Lekker nog een paar daagjes relaxen voordat we aan de oversteek beginnen: boekje lezen, zwemmen, sail-in bioscoop in de kuip, wandelen op het eiland en nog een paar allerlaatste inkopen.

 

Op Walolo zijn twee resorts met daartussen een landingsbaan. De resorts lijken tropische Landal Green parks. Lanen met palmbomen en hibiscussen in allerlei kleuren, leuke huisjes langs uitgegraven baaitjes of met privé toegang tot het strand, zwembad, restaurant, waterglijbanen in de oceaan, kano’s en zeilbootjes te huur, noem maar op! Vanaf de heuvel erachter hadden we een mooi uitzicht over de koraalriffen aan beide zijden van het eiland. Weer terug naar beneden kwamen we door een stukje (bijna) ongerepte natuur met palmbomen en mangobomen. Daar hebben we een voorraadje van geplukt, voor mangojammmm.

 

Bij het binnenvaren van de baai hadden Paul en Monique één van de boten, van een Turks echtpaar, al herkend. Van hen kregen we een prima snorkeltip. Bij de ingang van de baai is een zandstrook, die bij laag water droogvalt. In het ondiepe water ernaast is mooi koraal met veel verschillende soorten vissen. Die vissen zijn erg gewend aan mensen: ze zwemmen niet weg als je komt aanzwemmen, maar komen juist naar je toe…. op zoek naar brood!! Zelfs als je je lege handen uitsteekt, komen ze al naar je toe en voel je de snuitjes tegen je handen tikken. Dit keer hebben we de onderwatercamera meegenomen en mooie foto’s en filmpjes kunnen maken. Van een kleine rog die ik heb gezien, met een 'vleugelwijdte' van ongeveer 45 cm, heb ik geen foto's, maar wel een mooie herinnering!

 

Morgen is het dan echt zover: we beginnen aan de oversteek naar Nieuw Zeeland. Maar we zijn heel blij van deze toegift van Fiji waarvan we hebben mogen genieten!

Corrie

Lees Meer
2282 Hits
0 reacties