imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Reizen in het land van de Tatami, Onigiri, Shinkansen & Ryokan (laatste deel)

Het laatste deel van onze reis speelt zich af op Kyushu. We razen weer met enorme Shinkansensnelheden richting zuiden. Halverwege Kyushu remt de Shinkansen af en gaat langzamer verder. Wij denken dat het te maken heeft met aardbeving die niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden op Kyushu. Als we kijken zien we ook vele huizen met blauwe dekzeilen over hun dak. In de buurt van Mount Aso.

Lekker treinen met zijn allenJapan is een heel langgerekt land, waardoor er best veel verschil in temperatuur is. In Hokkaido waren we eigenlijk een beetje  te dun gekleed. Hier op Kyushu is  de temperatuur prima. Alleen de weergoden hebben het minder met ons voor. Er wordt de hele dag regen voorspeld. Ja wat zullen we dan gaan doen? Een bezoek aan de 'onsen' staat nog op ons verlanglijstje. We informeren aan de receptie van het hotel. We merken dat verder weg bij de grote steden, de mensen minder goed Engels spreken. Minder plattegronden in het Engels en ook de bewegwijzering wordt anders. Maar we komen eruit en stappen in een taxi die ons naar de onsen brengt. Bijna iedereen in Japan gaat regelmatig naar de onsen. Een onsen is een soort van public bad, in de buurt van een geiser of een natuurlijke bron. Het schijnt goed voor je huid en je gezondheid te zijn. Ook het nemen van een bad gebeurd met rituelen. Gelukkig ben ik er al een paar keer geweest en weet hoe het weekt. De mannen en de vrouwen badderen gescheiden. We voelen ons helemaal schoon en fris als we uitgebadderd zijn.enthousiaste suporters bij baseball
 
Voor de volgende dag was er geen regen voorspeld maar het ziet er toch een beetje 'drizzelig' uit. Er is een spoorlijntje naar het zuiden. De kust daar is prachtig, dus we treinen weer een dagje. We hebben zoveel geluk, als het treintje het station komt binnenrollen blijkt het een heel bijzondere trein te zijn. Helemaal van hout. De Umisachi Yamasachi. Hij rijdt maar 1 x op die dag, dus we hebben echt mazzel.
De stewardessen komen komen langs met koffie en andere verfrissingen. We maken foto's met speciale conductricehoedjes en machinistpetjes op. Er zit zelfs een crew aan boord van een reisprogramma uit Hong Kong die ons interviewt. Kortom we genieten van de Speciale treintjeambiance, maar vooral van de prachtige omgeving. Onderweg wordt nog een stop gemaakt waar we lokale lekkernijen kunnen kopen en op de foto mogen met een soort van oud-Japanse krijgers. We hebben (weer) een top dag!
 
Verkoopstertje bij baseballAan alles komt een eind dus ook aan ons verblijf in Japan. We vliegen terug naar Kuala Lumpur vanuit Fukuoka, de hoofdstad van Kyushu. We hebben nog 1 ding op het lijstje staan, wat we nog willen doen......
Een Japanse Baseball wedstrijd bijwonen! En ook dat lukt. Op dinsdagavond speelt de baseball club van Fukuoka, de Fukuoka Hawks thuis. Het is een spektakel! Niet te beschrijven zo leuk! Met veel aanmoedigen, zingen en een ritueel met ballonnen in de 7e inning. Het is echt helemaal te gek. Moet iedereen doen die naar Japan gaat! De overwinning wordt gevierd met vuurwerk in het prachtige stadion. Een geweldige afsluiting van een geweldige vakantie.
 
We eten nog een hapje bij een van de foodstalls en proosten een laatste keer op deze supervakantie in dit bijzondere land. Japan is echt geweldig! Sjaak en Anja het was super gezellig met jullie!
 
 
Lees Meer
1880 Hits
0 reacties