imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Reizen in het land van Tatami, Onigiri, Shinkansen & Ryokan (deel 4)

Het ritje met de cable car van Koyasan weer naar 'beneden' blijft een feestje! Het is zo steil! We vervolgen onze origami kraanvogelsweg weer naar Osaka waar we onze bagage weer uit de lockers halen. Handig deze enorme lockers waar je grote stukken in kan bewaren. Scheelt een heleboel gesjouw. We hoppen weer op de Shinkansen voor een 'klein stukje' naar Hiroshima.

Verleden week zagen we nog beelden van Hiroshima omdat de G7 daar werd gehouden. En nu staan we er zelf!
We wandelen door het Peace Park en beginnen met het museum. Het geeft een goed beeld van  de afschuwelijke gebeurtenis in 1945. De atoombom die op deze stad is gegooid. Om niet teveel te hoeven missen wandelen we door het museum met een audio apparaatje. Het is eigenlijk zo afschuwelijk wat mensen elkaar aan kunnen doen! Onvoorstelbaar! Een horloge dat precies stil is blijven staan om 08.15, toen de bom Japanse Lockersviel. Kledingstukken en allerlei attributen waaraan men dacht te herleiden dat deze van hun geliefden waren. Van veel mensen is niet meer terug gevonden.
Indrukwekkend is het verhaal van Sadako Sasaki. Zij had de ramp overleefd maar overleed op 25 oktober 1955 op 11 jarige leeftijd aan leukemie door de straling. Zij had de hoop dat als ze 1000 origami kraanvogels zou vouwen, ze niet zou overlijden. Helaas heeft ze dit aantal niet gehaald. Er is een monument voor haar opgericht. Duizenden kinderen vouwen nog steeds kraanvogels om deze te brengen of op te sturen naar Hiroshima. Wij waren getuige van een groep schoolkinderen die een toespraak hielden, een mooi lied zongen en vervolgens ceremonieel een hele grote sliert met kraanvogels naar het monument brachten. Kippenvel.....
Het park is mooi aangelegd met als eye catcher de A-bomb dome. Dit is het enige gebouw wat is blijven staan Adomeen doet herinneren aan die verschrikkelijke dag, 6 augustus '45. Het lijkt wel of iedereen die door het park loopt nóg stiller is dan normaal.
 
Hiroshima is tegenwoordig een moderne stad. Met prachtige winkels en leuke restaurantjes. Het lukt ons trouwens om een hele hippe kroeg te vinden met een terras. Okonomiyaki (Japanse pannekoek) is trouwens een gerecht uit deze streek. Dus dat staat op het menu voor diner. We Horlogekruipen onder een gordijntje door in een klein restaurantje met een soort van kleuterstoeltjes. Vinden wij...,. Japanners zijn gewoon wat kleiner uitgevallen dan wij westerlingen. Ook hier hebben we weer het gevoel dat we wat langer hadden willen blijven. Maar wij Shinkansen addicts hebben bedacht dat we ook het zuiden van Japan willen zien. Dus op naar Kagoshima!
Lees Meer
2149 Hits
0 reacties