imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Reizen in het land van de Tatami, Onigiri, Shinkansen & Ryokan (deel 3)

We hebben al heel wat kilometers in de benen en die voelen ook best stram aan. Eigenlijk hebben we wel zin in een rustig(er) dagje. We zijn alle vier zeer onder de indruk en eigenlijk wel dol op de Shinkansen. Paul komt met het lumineuze idee om naar Hokkaido te gaan, Hotel Jokurahet meest noordelijke eiland van Japan. We hebben eigenlijk mazzel want het traject naar Hokkaido is net pas geopend. In maart dit jaar! De Shinkansen rijdt tot Hakodate, een vriendelijke havenplaats. Eigenlijk voelt het wel een beetje bespottelijk om 8 a 9 uur voor de lol in de trein te gaan zitten. Maar het zijn zulke mooie treinen en ze gaan zo hard! En we hebben natuurlijk de Japan Railpass! Jammer dat een groot gedeelte van de route ondergronds is of door tunnels, zodat we niet de hele tijd kunnen genieten van het mooie landschap. We gaan door een tunnel van wel 58 km, een groot gedeelte ligt onder water, deze tunnel verbind Honshu met Hokkaido. Toevallig lezen we die week in de krant Paul en zijn kacheltjedat dit niet meer de langste tunnel ter wereld is. De Japanners moeten het stokje overdragen aan de Zwitsers vanwege de nieuwe Gotthardtunnel.

Ochtend ceremonie koyasanEigenlijk is het jammer dat we maar 1 nachtje in Hakodate blijven... We hebben zo'n geweldig pensionnetje gevonden! Eén van de leukste overnachtingen die we hebben gemaakt. De eigenaren van Hotel Jokura zijn zo gastvrij! Bij het inchecken moeten onze namen spellen. Later blijkt dat we allemaal een set chopsticks krijgen met onze namen erop met een leuke foto erbij. De kamers zijn prima. We voelen ons er helemaal thuis, niet in de laatste plaats omdat ze er een houtkacheltje hebben staan die we in Harlingen ook hadden! Good old times! We worden met de auto bij een sushi restaurant afgezet nadat onze host ons eerst de highlights van Hakodate heeft laten zien. We genieten van de sushi's die op een lopend bandje voorbij komen. Als we sake bestellen wordt er een ritueel opgevoerd waarbij er hard wordt geroepen! Haha.... heel grappig. We bestellen er 'voor de lol' nog één!
Na een heerlijk Japans ontbijt mmmmmm ..... in het hotelletje lopen we weer langs de haven naar het station. Cable car bij koyasanEcht jammer dat we hier niet langer konden blijven. Maar we hebben de volgende nacht de enige overnachting die we lang vooraf geboekt hebben!
 
En deze is bij de monniken op Koyasan. Koyasan is een berg in de prefecture Eten bij de monniken(provincie) Wakayama. Via Osaka (waar we onze bagage in een locker stoppen) nemen we het boemeltje naar Koyasan. Het laatste stukje gaat met een heel steil kabelbaantje. Op Mount Koya staan meer dan honderd tempels (vroeger nog veel meer). Het is een bijzondere plek waar je de mogelijk hebt om in een tempel te overnachten. Vanzelfsprekend weer op de traditionele manier (tatami & futon) met uitzicht op een mooie tuin. We wandelen over de begraafplaats De grootste begraafplaats van japanOkunoin, het is de grootste begraafplaats van Japan en heel bijzonder als je hier wordt begraven. Boven dien is hier het mausoleum van Kukai, de stichter van het Shingon Buddhisme.  's Avonds na het eten lopen we er nog een keer heen. Dan is het zo mooi verlicht. Voor het avondeten verkleden we ons in een jukata (katoenen kimono) en proberen zo goed en kwaad als het gaat op de tatami onze overheerlijk vegetarische maaltijd te eten. Je moet er wel wat voor over hebben, beetje kramp in je benen, maar het is wel heel bijzonder! We zijn helemaal zen! Heel vroeg de volgende ochtend wonen we het ochtendceremonie bij. Het voelt zo ver weg van onze westerse wereld. Het is echt een aanrader mocht je ooit de plannen hebben om naar Japan te gaan.
 
Lees Meer
1929 Hits
0 reacties