imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Reizen in het land van de Tatami, Onigiri, Shinkansen & Ryokan (deel 2)

We verlaten de miljoenenstad Tokyo en verruilen de drukke omgeving voor prachtige natuur. We moeten we Hertjes van Naraeen poosje reizen met diverse treinen en het laatste stukje met de bus. Maar we zijn in het bezit van een Japan Railpass en kunnen met deze kaart op al het JR openbaar vervoer inclusief de Shinkansen die met 300 KM door Japan 

Pas op voor berenDe Kiso Vallei is prachtig, het ligt in de Japanse Alpen overal waar je kijkt is het groen. De lokale bus brengt ons het laatste stukje naar Magome waar we een Minshuku (Japanse herberg) hebben geboekt. Magome evenals Tsumago zijn oude poststadjes. In het Edo tijdperk was Nakasendo de oude verbindingsweg tussen Edo en Kyoto. De stadjes fungeerden als pleister
plaatsen voor vermoeide reizigers. Het oorspronkelijke karakter is goed bewaard gebleven!
We slapen weer op een tatami. Er liggen yukata's (katoenen kimono's) voor ons klaar. Heerlijk om die aan te trekken na een verkwikkende douche. We wandelen door het dorp met uitzicht op de bergen en verkennen alvast waar de route begint die we morgen gaan lopen. 
Om half 7 staat er een verrukkelijk Japans dinner voor ons klaar. Een blad met allemaal kleine bakjes en schaaltjes met de heerlijkste hapjes erop. We houden onze uitspraak:" Je eet je stokjes erbij op", er maar in.
 
Na een uitgebreid Japans ontbijt hiken we van Magome naar Tsumago. Een afwisselende trail met op vele Bijbeppen met Naruse sanplekken een bel. Deze is om de beren af te schrikken. Je zou er maar een vinden op je pad! Halverwege is er een rustplaats. Een zeer vriendelijke Japanner voorziet iedereen die hier wandelt van thee met wat lekkers. Je mag iets doneren maar het is niet verplicht. Wij hebben gelukkig flink wat Hollandse souvenirs mee. Waar we vele Japanners blij mee maken! Hij is blij met zijn Delfsblauwe klompjes (made in China).
Tsumago is toeristisch maar op een leuke manier. De Japanse schoolkinderen in uniform kom je echt overal tegen. 
 
Lijkt wel dagboek van een geishaEn zeker in Kyoto, onze volgende stad op het programma. Voor de 1e avond heb ik gelijk een afspraak kunnen maken met Naruse-San, een oud collega van het Okura, die ondertussen general manager is van Okura Kyoto. Tegenwoordig een druk bezet man. Dus ik ben heel blij dat het op zo korte termijn gelukt is hem te zien. Met Japanners erbij kom je toch in andere restaurants terecht. We eten heerlijke sashimi en andere delicatessen, drinken sake en proberen ook nu de verloren jaren een beetje bij te praten.
Voor Kyoto hebben we 4 dagen ingepland. Uiteindelijk boeken we nog een nachtje bij omdat er zóveel te zien is hier. Bovendien doen we ook het uitstapje naar Nara vanuit Kyoto. Bij de Airbnb die we hebben geboekt hebben we fietsen! Kyoto is prachtig om met de fiets te doen. Het is vlak, ligt tussen de bergen in en de afstanden zijn niet al te groot, maar wel te groot om wandelend te doen.
In Kyoto staan zoveel tempels, velen staan op de lijst van UNESCO. We kiezen Dagje met aurynde must-sees en vergapen ons oa. aan de prachtige bouwwerken. Ginjakuji en de Kingakuji tempel ( zilveren en de gouden tempel). Een bezoekje aan Gion, het Geisha district. Met Auryn, een zoon van goede vrienden die in Osaka studeert, gaan we naar de Fusimi Inari tempel ( bekend uit de film Half opgegeten kaart'Dagboek van een Geisha') en het bamboebos. Kyoto is echt prachtig. We hadden hier wel 2 weken kunnen blijven......
 
Nara is niet al te ver van Kyoto en makkelijk op 1 dag te doen (nou ja, je moet wel een keuze maken van wat je wil zien)! We besluiten het grootste houten bouwwerk ter wereld te bekijken, de hal van de grote bronzen Buddha ( Todai Ji temple met de Daibutsuden). Het bijzondere van Nara is dat er overal hertjes Grootste houten bouwwerklopen en ze zijn vaak zo tam. Je kan op verschillende plekken speciale hertenkoekjes kopen. En dat weten ze meteen... Ze komen direct achter je aan om je er vanaf te helpen. Paul let een momentje niet op en een hert heeft zijn plattegrond in zijn bek! Het lukt ons om de plattegrond terug te pakken maar er is wel een stuk uit! Voordat we de trein weer terug nemen doen we nog een sakeproeverij. We wisten niet dat er zoveel verschillende smaken sake waren. Zelfs een sparkling variant. Wij hadden iets te vieren op 28 mei (5 jaar onderweg) en zijn door Sjaak en Anja getrakteerd op wel heel bijzonder Japans eten!
Lees Meer
2211 Hits
0 reacties