imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Reizen in het land van de Tatami, Onigiri, Shinkansen & Ryokan (deel 1)

Een reis waar we al zo lang naar uit keken. En dan is het opeens zover! De Full Circle dobbert in de haven Met Sjakie en Anja in de treinLangkawi en wij pakken onze rugzak/roltas. Die heb je wel nodig in Japan. Het stikt er van de stations (eki), niet altijd met een lift of roltrap. Dus heb je dan een onhandige koffer bij je, dan sjouw je je rot op al die trappen! De periode van onze reis plannen we rondom de conferentie van Sjaak die voor zijn werk in Tokyo moet zijn. Sjaak en Anja zijn één van onze topboekers. Leuk om eens op een hele ander manier met hun te reizen vooral in dit bijzondere land.
 
Via Airbnb boeken vinden we betaalbare accommodatie buiten het centrum van Tokyo. Het is even reizen maar dan kunnen we meteen wennen aan het subway- en treinsysteem. Alles zo efficiënt geregeld en alles op tijd, echt op de seconde! Meteen maar beginnen met de Japanse manier van slapen, op de tatami (prachtige rieten vloermatten), daarop een futon, een soort van matrasje met een dekbedjeCandie en de chef. Japanners wonen niet groot. Het grootste gedeelte van Japan is bergachtig. Dus zijn er op vele vlakke stukken enorme steden gebouwd. Met wederom zeer efficiënt ingerichte huisjes. Het is allemaal wat kleiner dan we gewend zijn. Af en toe hebben we het gevoel van een olifant in een porseleinkast!
 
Seyasan Verrassend genoeg ontmoeten we een oud-collega van mij uit mijn Okura-tijd. Seya-San heeft een dagje vrij voor ons gemaakt en is onze gids! We zien een bruidspaar bij de Meji shrine, hippe jongelui bij Harajuku en een prachtige tempel in een leuke buurt (Asakusa). Het is zo'n 20 jaar geleden dat ik Seya voor het laatst heb gezien. Genoeg om over bij te kletsen. We eten een heerlijke lunch en na een biertje in de buurt van het oudste pretpark middenin Tokyo nemen we weer afscheid. 
 
Met Candie (ook een oud collega) zwerven we de volgende dag door Tokyo. Indrukwekkend is de Hibiya crossing. De drukste oversteekplaats ter wereld. Geweldig gezicht als iedereen tegelijkertijd gaat lopen! Met de enorme video schermen en de neon reklame heb je wel het gevoel 'ik ben in Tokyo'!!! Hachiko is een hond die iedere dag zijn baasje van het station haalde. 10 jaar lang nadat zijn baasje was overleden, totdat de hond zelf overleed, zat hij iedere dag op hem te wachten bij het station. Er schijnt ook een film over te zijn gemaakt. Voor deze trouwe 4 voeter is een standbeeld opgericht! Ook van Candie nemen we weer afscheid nadat we in een Sushi eten op de vismarktsuperleuk restaurantje heerlijk hebben gegeten.
 
Onze laatste Tokyo-dag spenderen we op de beroemde Tsukiji vismarkt. Die moet je hebben gezien! We hebben mazzel want eind van dit jaar gaat de vismarkt verhuizen naar een andere lokatie in de Bay of Tokyo! Je kijkt je ogen uit hier. We sluiten rond 11 uur ons bezoek af met een heerlijk sushi ontbijt en voor dat we er erg in hebben staat er een biertje naast! Het is lekker, je eet er bijna je stokjes bij op!
Lees Meer
1981 Hits
0 reacties