imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

One night in Bangkok...

...and the world is your oyster!

Het is dit liedje uit de musical Chess dat niet meer uit m'n hoofd wilde. We gingen dus naar Bangkok,  voor vijf dagen en wel Fietsen met Ko van KesselVerplaatsen op de riviervier nachten. Wat een feest. Wat een geweldige stad om te bekijken, te ervaren, te beleven.

Het plan om twee weken klussen af te wisselen met een paar dagen Bangkok was er al een poosje. Vluchten en een cheap hotelletje zijn snel geboekt. Aangekomen in Bangkok vinden we met bus en de moderne skytrain, een soort Zegening met ijskoud watermetro door de lucht, de weg naar het centrum. Daar is het waterfeest vanwege Songkran, traditioneel het Thaise Nieuwjaar, nog in volle gang. Iedereen gooit elkaar nat met water. Vooral de toeristen vinden het leuk en kopen graag van die 'supersoakers' om mee te doen. 

Je verplaatsen gaat heel goed over water. De rivier is een soort verkeersader van de stad, vooral voor voetgangers. Overal kun je op-/ en afstappen en het kost slechts 14 baht. Met een noodgang komt de boot op de steiger afvaren. Druk fluitend geeft de bootjongen aanwijzingen aan de stuurman. Even in de achterspring varen en de passagiers kunnen op-/ en afstappen. Meer dan een halve minuut ligt de boot niet aan de kade. Pffft-ppfft en daar gaat ie al weer!

Op zondag, misschien niet de beste dag want we zijn er met wel honderdduizend Chinezen, bezoeken we het Koninklijk Paleis.Schoenen uit schoenen aan Binnen dit enorme ommuurde complex is ook de smaragdgroene Bhudda te zien. We schuifelen tempel Liggende Buddhain (slippers uit) en uit (slippers aan) en vergapen ons aan pracht en praal. Wat verderop bij de 'Reclining Bhudda' krijgen we nog een zegen van een Bhuddistische monnik (met ijswater!)

Wat ook zeer de moeite waard is is een tochtje met een longtailboot naar de 'floating market'. We gaan hier naar toe met onze vrienden Henneke en Kees. Op het water worden fruit en groenten verkocht, van boot naar boot. En er wordt zelfs gekookt in de bootjes en nog lekker ook. We schieten veel foto's. Het is allemaal zo sfeervol en kleurrijk.

Veel gepland hadden we niet maar fietsen met Co van Kessel stond wel bovenaan. Co van Grand PalaceKessel is dertig jaar geleden in Bangkok verzeild geraakt. Hij ontdekte het echte Bangkok per fiets en is fietstochten gaan organiseren. Helaas is hij zelf vier jaar geleden overleden. Maar zijn vooral Thaise medewerkers runnen het bedrijf met enthousiasme. Wij deden de toer van drie uur. Via veel kleine weggetjes, kruip-door-sluip-door kregen we veel van Chinatown te zien. Onze gids Pam vertelde dat de Chinatown van Bangkok de grootste ter wereld is, groter nog dan die in San Francisco.

Floating MarketEn verder?

Verder kopen we shirtjes voor 150 baht (nog geen 4 euro) op Khao san road, slenteren we over de weekendmarkt met duizenden kraampjes (same same) scored Kees een 'echte' Breitling op de avondmarkt van Patpong en eten we alle dagen Pad Thai. 'Bangkok, oriental setting, and the city don't know what the city is getting'. 

Lees Meer
3992 Hits
0 reacties