imageimageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Full Circle Blog

De Full Circle vaart in 2019, na een wereldreis van ruim 8 jaar weer naar 'huis' via de atlantische oceaan. Lees de avonturen van Paul & Monique en hun gasten.

Mooi toch? Dat zeilerswereldje.....

Met Tom en Susie van de Adina varen we na onze in 'in between guests' periode weer naar Thailand mét ons visum voor 2 maanden gescoord op Penang! We varen samen op, wat het mogelijk maakt om eens foto's te krijgen van je eigen schip onder zeil! Dat gebeurd niet vaak.

Full Circle onder zeilTom is duikinstructeur en wil ons wel meenemen voor een duik bij Koh Rok. Het is voor ons al veel te langBCD van Susiie geleden dat we doken. Onze nieuw aangeschafte duikset uit Nieuw Zeeland wordt eindelijk voor iets anders ingezet dan voor het schoonmaken van het onderwaterschip. Bovendien krijgen we een tweede trimvest van Tom en Susie, die zij op hun beurt weer van andere zeilers hadden gekregen. Mooi toch? Dat zeilerswereldje.

Tom en Susie hebben steeds wat water in de ruimte waar hun boegschroef zit. Zij zijn in Langkawi op de wal geweest en hebben een nieuwe boegschroef geplaatst, althans alleen de bracket, nog niet de motor! Eerst willen ze weten waar het water vandaan komt. Paul, kleiner van gestalte dan Tom heeft als een soort van Houdini in de kleine ruimte op Langkawi de oude boegschroef verwijderd. Er blijkt nog steeds water naar binnen te komen! Met zijn allen doen we troubleshooting en proberen we out of the box denkend het probleem te achterhalen.

We varen een stuk met zijn allen en zien dat er steeds een beetje water door de ankerkluis spoelt als de Adina een golf neemt. Dit hoort.... Maar het enige wat we kunnen bedenken is dat de kluis ergens een barst heeft en lekt. Bij inspectie blijkt een schot onder de kluis heel vochtig te zijn. Onlangs hebben Tom en Susie een dikkere laag epoxy aangebracht in de ankerkluis. Hopelijk is het euvel nu verholpen. Zou mooi zijn, zij varen dit jaar de Indische Oceaan op.

Tom is een uitstekende researcher en heeft ons al verschillende malen geholpen bij het aanvragen van de diverse benodigde papier voor Indonesië en Vanuatu. Hij is uitstekend onderlegd wat betreft astronavigatie. Hij geeft ons wat les hierin. Bovendien varen zij ongeveer dezelfde route die wij gaan varen volgend jaar. Hij beloofd ons zo veel mogelijk informatie te sturen van de route! Mooi toch? Dat zeilerswereldje.

Ben en Anya van de Giggles hebben deze taak eerder gehad. Zij voeten een jaar eerder dan wij op de Pacific en hebben ons ruimPaul in de mast bij de Giggles voorzien van kaarten, pilots en zeer nuttige Uitleg Tom Astronavigatieinformatie over dat gebied. Ook zij vertrekken zeer binnenkort en gaan met hun schip (ook een Hallberg Rassy) op een vrachtboot naar de Middellandse Zee. Dit vergt veel voorbereiding en Paul helpt een handje door de verbindingskabel tussen de 2 masten te verwijderen. 2 x omhoog in de grote en de bazaan mast. Mooi toch? Dat zeilerswereldje?

Klaar staan voor elkaar is vanzelfsprekend in dit wereldje. Zeilers helpen elkaar altijd, op wat voor manier dan ook. De verschillende momenten dat wij problemen hadden, bijvoorbeeld met de ankerwinch, kregen we steeds hulp en werd er een oplossing gevonden.

Wat wel jammer is dat je regelmatig afscheid moet nemen. Maar dat hoort erbij en wie weet kruisen we elkaar weer ergens op het water! Goede vaart Tom en Susie. Goede vlucht naar Europa, Ben en Anya!

Lees Meer
3349 Hits
0 reacties